02.07.2022

Бойко Борисов в Пазарджик: Не ГЕРБ е в изолация, а Кирил Петков. Него го свалиха и вече не го искат

Не ГЕРБ е в изолация,а Кирил Петков е в изолация. Него го свалиха, него не го искат, за да се стигне до там да го сменят. Този, който ми пожелаваше да седя на диванчето, сам седна в него. Има карма в живота. Това заяви в Пазарджик председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. Той предупреди, че в момента тече чудовищно купуване на гласове.
„Рекет върху депутати, купуване на депутати, това са точните думи. Представяте ли си да беше обърната ситуацията, аз да привиквам по лаборатории и апартаменти чужди депутати? Ако се приеме, че един депутат, независимо от коя област, е между 7 и 10 хиляди гласа, все едно управляващите купуват 10 000 гласа. По тази логика защо  е нужно да правим избори. Олигарсите чакат партиите да излъчат депутати, да влязат в парламента и отиваш да купуваш под формата на „принцип“, коментира лидерът на ГЕРБ.
Борисов отбеляза, че ГЕРБ-СДС са спасили управляващите във вземането на грешни решения.
„Спасихме поне следващите няколко месеца с актуализацията на бюджета. Благодарение на Кирил Ананиев и другите колеги от Герб, парламентът прие един изцяло нов бюджет, в който защитихме интересите на полицаите, пожарникарите, лекарите, медицинските съсловия, общините, храмовете. Дори правилни решения по аматьорски начин извършваха“, посочи той.
По темата с изгонените руски дипломати Бойко Борисов припомни: "Първият ден Петков каза: "Аз съм", на другия ден каза "Нямам нищо общо, Генчовска е".

Борисов заяви, че токът спокойно може да се върне на 100 лева, защото ресурсът за производството му е български.
„Имаме редкия шанс да имаме рафинерия, която да ползва евтин петрол. Говорят за 25 ст. отстъпка за горивата от 1 юли, но хората все още не зареждат с намалението“, посочи още Борисов.
Преди срещата председателят на ГЕРБ Бойко Борисов разгледа обновената спортна зала „Иван Симеонов“ в община Пазарджик , за  строежа на която правителството на ГЕРБ отпусна целево 2 млн. лв.

 

< Назад