27.09.2023

Бойко Борисов: С връщането на Държавна сигурност в София се връща и моделът "донос-бонус”

Медия: Снимка: БГНЕС

С връщането на Държавна сигурност в София, се връща и моделът “бонус- донос”. ДС не може да съществува без доноси, все някой трябва да донася, да клевети, да пуска сигнали и да получава агентурни пари. Това е една перачница за пари- избираш си фирма, подаваш сигнал срещу нея и вземаш пари. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по повод предложението на Министерство на финансите за въвеждане на финансов стимул от държавата за фирмите и гражданите, които подадат информация за укриване на данъчни или осигурителни задължения. По думите му такива авангардни предложения е хубаво да се обсъждат с некоалиционните партньори, за да не се коментират постфактум. Разбира се, че няма да подкрепим такава мярка, това е абсурдно, категоричен бе Борисов.

Борисов коментира и другото предложение на Асен Василев за връщане на 20% ставка на ДДС за ресторантьорите и хотелиерите. "Този бранш понесе най- големия удар от КОВИД 19. Буквално бяха размазани от мерките тогава. Затова направихме тези предложения и те се приеха от предишното Народно събрание – да им се намали ставката на ДДС. Никой не е говорил с най-голямата парламентарна група за вдигане на ставките. ГЕРБ няма да подкрепи такова предложение", подчерта лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов съобщи, че ГЕРБ няма да подкрепи  и вписването на 24-ти май като национален празник в Конституцията. “Приоритетите, без които не може да завърши парламентарната сесия е Конституцията и законите по Плана за възстановяване и устойчивост. И 3-ти март, и 24-ти май, и Съединението са достатъчно светли празници, за да стават място за раздор, спор или политика”, допълни той.

Председателят на ГЕРБ коментира и критиките по повод участията на партията в бТв. "За две години имам точно две участия по бТВ, а колегите ми от ПП-ДБ имат над 50 и нито един неудобен въпрос не е бил зададен към тях. Коментарите от вчера са жалки, аз имам участия в телевизията само по време на предизборна кампания”, каза още той.

< Назад