29.03.2015

Безплатни профилактични прегледи организира ГЕРБ в Община Мъглиж

Безплатни профилактични прегледи за жителите на Община Мъглиж организира структурата на ГЕРБ в подбалканския град. На 28 март, от 10:00 до 16:00 ч. и на 29 март, от 10:00 до 15:00 ч., в Дневен център „Зорница“ ще преглеждат лекари специалисти по офталмология, неврология, кардиология и съдова хирургия.   „Прегледите ще се провеждат всяка втора и четвърта седмица от месеца, до края на лятото, като към екипа специалисти ще се включи и ендокринолог“, каза по време на пресконференция общинският председател на ГЕРБ в Мъглиж д-р Душо Гавазов.

 

„В Община Мъглиж проблемът е сериозен, защото тук няма общинска болница, работи само Спешен медицински център и хората са без постоянен достъп до здравни грижи. Очакваме до края на лятото да прегледаме минимум 600 души“, уточни д-р Гавазов. Инициативата е част от мащабна благотворителна кампания под мотото ,,С грижа за хората”. Тя ще включва няколко инициативи през следващите месеци, сред които е и ,,С грижа за най-маргинализираните слоеве от различните етноси”.

 

От ръководството на ГЕРБ обясниха, че целта е да бъде извършен ранен скрининг на белодробна туберкулоза, която е силен социален и здравен проблем.„Надяваме се да обхванем близо 400 души, които живеят в рискови условия и при откриването на проблем да се пристъпи към ранно лечение на „жълтата гостенка“, каза д-р Душо Гавазов.

 

 

< Назад