16.10.2023

Антонина Кирова, кандидат за съветник от ГЕРБ: Направи се много за детските градини в Дупница


“Изчистиха се задълженията, вече работим за подобряване на материалната база в детските градини”, сподели носителят на званието „Будител на годината” 2021 г.

„Имаме много добра комуникация с общинското ръководство в Дупница. Наистина се направи много и заставам открито с името, авторитета и професионализма си зад кандидатурата на инж. Методи Чимев”.  Това сподели Антонина Кирова, директор на дупнишката детска градина „Зора”, с филиали в Градската градина, квартал „Таушаница” и в село Самораново. „Директор съм на 4 детски градини, които бяха с тежки задължения. Сега нямаме такива и вече подобряваме базата. Това говори за изключително добра комуникация. Не съм получавала откази в дейността си. Важно е и какво се иска, но съм отстоявала принципа, че първо трябва да покажеш и дадеш. Много добри помощници са и родителите, които винаги са откликвали. Всички работим заедно”, уточни А. Кирова, която е и кандидат за общински съветник от ПП ГЕРБ.

„Базата ни е голяма и непрекъснато се работи за нейното облагородяване и създаване на все по-добри условия за децата. В детската градина в село Самораново се направиха сериозни ремонти. В момента се облагородява дворното пространство, което е на стойност 37 000 лв., а това е голяма инвестиция. През последната година се ремонтираха занимални на стойност над 20 000 лв. от бюджета за капитално строителство. И всичко това се случва след години на затруднения, в които непрекъснато връщах задължения на детските заведения, които управлявам. Направихме съществен ремонт и в кв. „Таушаница”, където ВиК мрежата бе изцяло компрометирана. Наложиха се действия от спешен порядък. Спрян бе непрекъснат теч, който продължаваше години наред и плащахме много големи суми за вода. В кв. „Таушаница” по европейски проекти се ремонтираха и занималните, които бяха в окаяно състояние. В последните 12 год. изцяло бе подновена базата на основната сграда на ДГ „Зора”. За удобство на хората от района на Градската градина бе осигурена реновирана и обновена сграда. Така най-малките ни съграждани посещават детско заведение в близост до дома им. Получаваме подкрепа и това е една от основните причини, поради които заставам с авторитета, професионализма и лицето си до инж. Методи Чимев”, категорична бе Антонина Кирова.

Сред приоритетите й като кандидат за общински съветник от ПП ГЕРБ са подобряване на легловата база и обезпечаване на детските заведения с повече игрови уреди.

Припомняме, че освен педагог, Антонина Кирова е автор на няколко книги. Средствата от продажбата на последната й стихосбирка бяха дарени за ремонт на Детско отделение в МБАЛ „Св. Ив. Рилски”.

В парк „Рила” се проведе квалификация на преподаватели от детските градини в Дупница. Учителите бяха поздравени от инж. Методи Чимев и кандидатите за общински съветници Крум Милев и Георги Наумов, които с интерес наблюдаваха интерпретация на български народни приказки, адаптирани за деца в предучилищна възраст.

< Назад