19.09.2022

Кандидатът за народен представител Миглена Георгиева: Искам отново да усещаме нормалността и стабилността, които имахме

“Като майка на две деца и млад човек съм не само загрижена, но и сериозно притеснена от това, което се случва през последната година в страната. Няма сектор, в който да няма криза. Живеехме в някакво относително спокойствие, бяхме постигнали стабилност, имахме сигурност на доходите, на цените в магазина, можехме да си платим битовите сметки, да отидем на почивка, да си вземем кола и да си направим ремонт на дома. Това обаче приключи. И в малките населени места, като Бобошево, го усещаме още по-остро. Това е и причината да приема да бъда кандидат за народен представител от ГЕРБ - СДС. Имахме нормалност, стабилност и предвидимост в утрешния ден, които отново искам да усещам заедно със семейството и близките ми. ГЕРБ не се упражняваше на гърба на народа как да управлява държавата, както “Продължаваме промяната”. Това заяви младата майка от Бобошево Миглена Георгиева, която е осма в листата на коалицията в област Кюстендил.

На християнския празник Вяра, Надежда и Любов, и тяхната майка Света София, кандидатите от ГЕРБ - СДС запалиха свещички здраве и се помолиха за доброто на България в храма “Света Богородица” в Бобошево. След това проведоха неформални срещи с местните жители в Бобошево и в бобовдолските села Мламолово и Големо село.

“Стига с тези лъжци, който ми оправи горивото да ми е по-ниско и хлябът да ми е по-евтин - за него ще гласувам”, коментираха в село Мламолово. “Който има доходи, който има работа и адекватно заплащане, не го интересува каква помощ ще получи. Няма да си брои стотинките в магазина. Трябва работеща икономика и работни места”, категорични бяха в бобовдолското село. “Спрямо един Кирчо - лъжеца, искам да ви пожелая успех! Това, което направиха “умните и красивите” от Промяната, е да теглят заеми, но тези пари трябва да се връщат. Това е на гърба на всички нас, затова призовавам всички десни да гласуват за ГЕРБ, за да може да се справим с кризите, които са настъпили. Вярвам, че тези кандидате ще работят за област Кюстендил, за Бобов дол, за населените ни места”, с тези думи дядо Рангел от Големо село се обърна към кандидатите от ГЕРБ - СДС.

Водачът на листата и бивш министър на МВР Христо Терзийски обясни: “През последната година управляващите не само влязоха във война с българските общини, но изцяло пренебрегнаха проблемите на малките населени места и техните жители. В програмата на ГЕРБ - СДС имаме специален акцент. Решили сме да продължим да работим за инвестиции в тяхната инфраструктура, по-добрата им свързаност и достъпът на жителите им до качествени медицински грижи и социални услуги. Нека на 2 октомври да покажем с вота си, че никое българско градче или село няма да бъде забравено или пренебрегнато.”

“Мислим и за младите, за децата и учениците - те са ни приоритет. Гарантираме увеличение с 200% за финансиране на всички спортни клубове. В програмата си сме заложили изграждането на 150 физкултурни салона и реновиране на още 200 в цялата страна”, обясни вторият в листата Даниел Александров.

“За правосъдната реформа и за борбата с корупцията какво направиха - едно голямо нищо. Дадоха 30% на едни посредници за горивата само. Взеха ги от джоба на хората и ги дадоха на посредници. Ако така разбират борбата с корупцията, не искам да мисля, ако бяха останали още няколко месеца на власт, какво щеше да сътворят”, посочи третата в листата Михаела Крумова. Тя обясни, че сред основните приоритетити на ГЕРБ - СДС е да се овладее ценовата криза.

“От Плана за възстановяване и устойчивост, който касае също община Бобов дол и цялата ни област, тази година на България не се отпусна един лев. Планът стои още на “трупчета”. Обещаха евтин хляб и олио, обещаха ниски цени на горивата, обещаха високи пенсии и заплати. А какво стана?! Останаха си само на голи обещания. В момента инфлацията е 18%, а в Европа е двойно по-ниска. А сега искат да си довършат работата, да довършат започнатото. Няма нужда, нека да не ни довършват”, коментира четвъртата в листата Радослава Чеканска.

“Тук хората си търсят дърва за огрев с връзки. Дърва за отопление в цялата страна няма - това никога не е било. Ако се намират, то е трудно и на двойно по-високи цени в сравнение с миналата година. Къде ни върнаха тези хора?!”, попита риторично Десислава Александрова - пета в листата и учител в родния си Бобов дол.

“Аз съм лаик в политиката, но смятам, че, за да работиш за по-добър живот на хората и за да се стремиш всячески да помагаш, не е необходимо политическо образование, не е необходимо да си брилянтен или перфектен, просто трябва да те е грижа за хората. Трябва да си съпричастен с техните нужди и потребности, да имаш пряк диалог с тях, да предложиш решения и да работиш усърдно за реализацията им. Да си един от тях, а не да управляваш от пиедестал”, обясни седмата в листата - зъболекарката Елка Лукарска - Ангелова.

< Назад