08.04.2024

Общинските съветници от ГЕРБ-СДС: Законът е над всички! Злоупотребата с политическа позиция е грозен акт!


Групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет категорично осъжда постъпката на общинския съветник и член на Комисията по транспорт и пътна безопасност Благовест Георгиев.

След като блъска кола и бяга от местопроизшествието, той отказва да бъде тестван за алкохол и наркотици и бива задържан.

Подобно поведение от страна на когото и да е, е не само опасно за живота и здравето на жителите на София, но и показва липса на каквото и да е чувство за отговорност.

Публичните личности и особено представителите на политически партии са длъжни да бъдат пример за високи морални и човешки качества. Според публични данни това не е първият случай, в който Георгиев е хванат с алкохол в кръвта зад волана. Абсолютно недопустимо е представител на управляващата партия в София да се държи като рецидивист на пътя и поведението му да бъде оставено без последствия! Още повече, ако се окаже истина, че въпросният е заплашвал органите на реда с това, че е общински съветник от “Продължаваме промяната”.

Настояваме Благовест Георгиев незабавно да напусне Столичния общински съвет и да понесе своята отговорност за случилото се пред закона.

Цитираме публикация на Благовест Георгиев в официалната му страница във Фейсбук: "Инцидентите по софийските улици стават все по-чести и по-чудовищни. Нещастните случаи зачестяват, броят на жертвите нараства, животът за цели семейства се превръща в трагедия. Като кандидат за общински съветник, една от основните ми задачи ще бъде подобряване на безопасността..."

Край на цитата, очевидно и на стойността на предизборните обещания на съветника от ПП-ДБ-СС.

< Назад