07.09.2018

Народният представител Калин Василев празнува Деня на Съединението в Луковит

Народният представител Калин Василев празнува Деня на Съединението със съгражданите си в Луковит. Той присъства на откриването на тридневния събор „Млечният път на България през вековете“, който се провежда за трети път, организиран от Община Луковит и Асоциацията на млекопреработвателите в България с подкрепата на Министерството на земеделието и храните и Държавен фонд „Земеделие“. На събитието присъства и народният представител от ГЕРБ-София област Мартин Тинчев, както и колегата му от ПГ на „Обединени патриоти“ Емил Димитров.

По традиция форумът откри кметът на града Иван Грънчаров. „Днес целият млекопреработвателен бранш в страната започва подписка в подкрепа на наредбата за забрана използването на растителни масла в производството на млечни продукти. С нас има народни представители и от тях ще очакваме да внесат такива законодателни промени, които да осигурят на потребителите наистина чисти млечни продукти, обяви Грънчаров.

Над 40 производители представиха своя продукция по щандовете на събора.
Кисело мляко, сирене, кашкавал и други производни продукти, както и производители на закваски, на машини, на хляб, вино, мед и земеделски производители на различни видове храни предложиха на многобройните гости своите продукти.

В следващите дни до 8 септември има много изненади за гостите на събора - за най-малките посетители е организирана кулинарна школа „Детски млечни вкусотии“, ще се проведе и конкурс „Млечният вкус“, в който ще бъдат представени ястия с мляко и млечни продукти от региона на Луковит.

По време на събора организаторите са подготвили и фолклорна програма.

 

< Назад