23.10.2019

Кандидатът за кмет на Петрич Димитър Бръчков: Ще продължим да защитаваме инвестиции за пътната инфраструктура на общината

Предвид амортизацията на водопроводната мрежа в Петрич през следващия мандат приоритетно започваме с подмяна на остарелите тръби, за да стигнем до полагането на новата асфалтова настилка и най-важното да има дългосрочност в експлоатацията. Това заяви кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Петрич Димитър Бръчков.

Той припомни, че за град Петрич са реализирани два защитени проекта пред МРРБ за подмяна на водопровод и цялостно асфалтиране на девет улици в град Петрич - ул.“Пейо Яворов“, ул. „Яне Сандански“, ул. „Васил Кънчев“, ул. „Демир Хисар“, ул. „Кочо Мавродиев“, ул. „Тетово“, ул. „Капитан Джингаров“, ул. „Стоян Търнаджиев“ и ул. „Екзарх Йосиф“. Освен тях има положена нова асфалтова настилка върху още четири критични улици.

С финансирането от МРРБ и със собствени бюджетни средства са подменени над 6 000 линейни метра стари етернитови водопроводи. Новият асфалт в град Петрич за предходния мандат е 3,4 км.

„Обективната действителност е, че подобно цялостно полагане на нов асфалт по улици в града не е правено поне за последните 10 години“, посочи досегашният кмет на община Петрич и кандидат за втори мандат Димитър Бръчков.

През последните четири години с общински средства са реконструирани улици и в 16 села, което отчита над 6300 метра подобрена улична мрежа в селата. В шест села е положена нова асфалтова настилка, общо - 4 470 метра. „Ще работим с ясна визия и целенасоченост в тази посока в града и селата на община Петрич“, обобщи Димитър Бръчков.

 

< Назад