15.03.2023

Жителите на село Чоба поискаха редовно правитество от Вежди Рашидов


С хляб и сол посрещнаха Вежди Рашидов в село Чоба, община Брезово. На площадa в населеното място жителите го приветстваха сърдечно и поискаха редовно правителство. Той бе придружен от областния координатор Георги Мараджиев и кандидатите за народни представители Младен Шишков и Нели Минчева. Да подкрепи Вежди Рашидов в селото специално дойде и Ергин Емин –председател на сдружението ЕВЕТ - Европейска визия за етническа толерантност.
„Всичко добро, което се вижда в държавата е направено от ГЕРБ, след това дойде една „Промяната“ от млади и мразещи хора, които нищо не оставиха след себе си. Затова мислете разумно и гласувайте за хората, които създават“, призова Рашидов.
„Помислете и си направете добре сметка, кой подобри живота ни и го направи сигурен и предвидим и кой изпразни джобовете ви сега? Изберете тези, които могат да донесат стабилност и да решат проблемите“, каза в Чоба Мараджиев.
Думите му бяха подкрепени и от Ергин Емин, който подчерта, че подкрепят Рашидов и ГЕРБ-СДС, защото те са единствен гарант за стабилно правителство и европейски път на развитие на страната. По думите му „Промяната“ е  пропиляла възможността евросубсидиите за България да бъдат 100%.
„Имаха цялата власт, но не успяха да овладеят инфлацията и цените“, допълни Рашидов и посочи, че Бойко Борисов е най-опитният политик, който може да извади България и от сегашната криза.
На тръгване хората поискаха от водача на листата съдействие за ремонта на покрива на каменната църква в селото, както и за рехабилитация на пътя Раковски – Чоба.
По-късно днес на срещи в Брезово и Садово Рашидов изтъкна, че земеделието винаги е било много важно за развитието на България и е основен поминък на тези райони, а през последните две години властта нищо не е направила за сектора. Земеделците смятат, че субсидиите не се разпределят справедливо и настояват подпомагането да става на килограм произведена продукция. В отговор на това Вежди Рашидов призова: „Дайте ни доверие да спечелим убедително изборите и да направим кабинет, за да стабилизираме държавата“.

< Назад