09.02.2019

ГЕРБ – Долни чифлик започна подготовката си за евроизборите

Подготовката за предстоящите европейски избори беше във фокуса на организираната от общинския ръководител на ГЕРБ - Долни чифлик Николай Николов среща, в която взе участие и областният координатор на партията и кмет на Варна Иван Портних.

В рамките на дискусията единодушно бе споделена позицията, че благодарение на водената от правителството на премиера Бойко Борисов политика страната ни се възползва от възможностите, които предлага членството в ЕС, по най-добрия начин. „Европейските проекти осигуряват инвестиции в развитието на общините, а в резултат от доверието, с което се ползваме като коректен партньор в ЕС, евросредствата за България ще се увеличат през следващия програмен период”, коментира Иван Портних. Той припомни, че успехите на българско председателство на Съвета на ЕС са признати от всички, а темата за интеграцията на Западните Балкани, която влезе в европейския дневен ред, открива нови перспективи за икономическа и транспортна свързаност. „България се утвърди като двигател на процесите в региона, а форматът на срещата на балканските лидери, на която морската ни столица беше домакин, стана известен като „варненската четворка”, припомни Портних.

Присъстващите определиха фалшивите новини, които изкривяват действителната картина в страната и изкуствено генерират напрежение в обществото, като едно от най-сериозните предизвикателства. „На фона на спекулациите, които всекидневно ни заливат, предстоящите избори ще са не само тест за демокрацията в Европа, а тест за разума”, отбеляза областният координатор на ГЕРБ. По думите му, залагайки на подготвени и компетентни хора, които познават механизмите на работа в Европейския парламент, ГЕРБ отстоява добрите  позиции на България в ЕС.

Кметът на Долни чифлик Красимира Анастасова, която също взе участие в срещата отбеляза, че стабилността в държавата дава увереност на местната власт, че предприетите проекти ще ускорят обновяването на средата за живот. Тя изтъкна, че с подкрепата на държавата общините ще могат да използват ефективно минералните си води, като припомни, че Долни чифлик вече получи правото да стопанисва ценния природен ресурс от находище, което е на територията две общини.

„Това е огромен потенциал за развитието на туризма в нашия регион, а също и възможност за редици други ползи като отоплението на обществени сгради например. Получихме съдействие на национално ниво и вече има ясен законов регламент общините да управляват ефективно минералните си води”, допълни Портних, който поде инициативата за необходимите промени.

 

< Назад