24.10.2023

Андрей Ковачев, ЕНП/ГЕРБ: Подрепа за кандидатите от ГЕРБ, за да бъде Пловдив по-красив и привлекателен

Евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Ковачев даде своята подкрепа за кандидата за кмет на Пловдив Костадин Димитров, за районни кметове и общински съветници от ГЕРБ.

При посещението си днес в Пловдив той сподели, че е наполовина пловдивчанин и е много свързан с града.

„Желая на моите приятели, кандидатите от ГЕРБ за кмет на Пловдив, районни кметове и общински съветници успех, за да може градът да става все по-красив, да привлича повече туристи, инвеститори, млади хора, добра инфраструктура и хората да са щастливи в своя град“, заяви Андрей Ковачев.

Той подчерта, че избирането на Пловдив за Европейска столица на културата 2019 е голямо постижение и продължава да носи позитивен имидж за града.

„Мои колеги от различни страни-членки на ЕС, ако са посетили България, неппременно са посетили и Пловдив. Споделят, че градът пази европейския дух, има много привлекателна архитектура, запазен е чарът на края на 19 век, началото на 20 век, което е голямо постижениета“, каза още Андрей Ковачев и допълни:

„Убеден съм, че с новия кмет Костадин Димитров, с новия общински съвет с мнозинство от ГЕРБ и с новоизбраните кметове на райони Пловдив ще бъде най-привлекателният град на България“.

От своя страна кандидатът за кмет на Пловдив Костадин Димитров  подчерта, че културата, опазването и експонирането на богатото културно-историческо наследство на града ще бъдат основни приоритети за градското развитие.

Заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов, който е в кандидатската листа за Общински съвет от ГЕРБ, заяви, че културният календар ще бъде надграден с повече програми за подкрепа на културните оператори,  ще се работи в посока повишаване ролята на читалищата и ще се предприемат категорични стъпки за изпълнението на проекта за кино „Космос“ и на други важни проекти за културната инфраструктура на Пловдив.

Андрей Ковачев бе посрещнат в Пловдив от областния координатор на ГЕРБ Димитър Колев, кмета на Пловдив 2011-2019 г. Иван Тотев, кандидатите за районни кметове Георги Стаменов, Атанас Кунчев, Емил Русинов, членове и симпатизанти на партията.

 

< Назад