04.11.2021

Велмира Вълева: Като млад човек мога да бъда проводник на идеите и желанията на младите българи

Велмира Вълева е родена в Сливен. Завършила е „Политология. Дипломация и национална сигурност“ във Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий". Тя е и лингвист с арабски език. Владее три езика – английски, немски и арабски. Специализирала е в Чехия и Египет. В момента е заместник – председател на МГЕРБ по международната дейност и асистент на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов за област Сливен.

Може да подкрепите Велмира Вълева като гласувате с №32 в бюлетината, с преференция 108.

 

Въпрос: Каква е мотивацията на млад човек като Вас да се занимава с политика?

Велмира Вълева:  ГЕРБ е единствената партия, която дава възможност на младите хора да участват в политиките за по-добър живот на обществото. Това ме мотивира, защото смятам, че като млад човек, имал възможност да учи в чужбина, мога да приложа наученото и видяното тук - в родината ми и в родния ми град. Вярвам, че като млад човек мога да бъда проводник на идеите и желанията на младите българи в Народното събрание - да се реализират добри политики за връщане на сънародниците ни от чужбина, да участвам в разработването на мерки и механизми за повишаване доходите на младите семейства, откриване на нови работни места, които ще са атрактивни за младите в малките населени места.   

 

Въпрос: Станахте част и от Националния изпълнителен съвет на Младежи ГЕРБ. Какво, на практика, означава това и по какъв начин може да е от полза за сливналии?

Велмира Вълева: За мен е чест, че съм част от ръководството на младежката организация на ГЕРБ. Благодаря за доверието, което ми гласуваха в партията. Това отново показва, че  ГЕРБ е единствената политическа сила, която дава възможност на младите да участват в политиката, за да реализират идеите за по-добър живот. По отношение на тази ми позиция и как мога да съм полезна на моите съграждани, мога да кажа, че контактите, които ще създавам ще допринесат за реализирането на идеите ни за развитието на Сливен.

 

Въпрос: Как гледате на политическата ситуация у нас в последната година?

Велмира Вълева: Тази нестабилност в страната, на която сме свидетели през последните месеци, води единствено до хаос, несигурност и липса на доверие у хората. Политиците трябва да са тези, които да служат за пример на обществото. Безотговорността демотивира и пречи, особено на младите. Неспособността на партиите на протеста да сформират управление на страната в рамките на два парламента и отказът на президента Румен Радев да бъде посредник на политическия процес, доведоха до политическа криза, която се случва за първи път в страната. Всички виждаме дестабилизация на държавата, което доведе до невиждано разделение в обществото. Управлението на здравните, икономическите и социалните предизвикателства беше изпуснато от контрол и страната ни загуби ценно време, за да се справи с тях. Смятам, че докато политическата криза не бъде разрешена чрез диалог и изграждане на национално единство, нито една от тези кризи няма да намери своето решение.

 

Въпрос: Спряха ли да се интересуват младите хора от политика и ако да - как отново да бъдат стимулирани за активност?

Велмира Вълева: Не, по-скоро се демотивираха заради всичко, което се случва в последно време. Интересът към нещо, което преди ни е вълнувало рязко спада, когато усетим несправедливост или опит за неглижиране. Въпросът, който стои днес пред младите, е как личните им потребности и преживявания да станат общи, на цялото общество. Трябва въпросите, засягащи младите хора, които идват заедно с предизвикателствата на ежедневието да бъдат интерпретирани като политически и социални форми на участие и реализация. Затова ние в ГЕРБ изработихме ефективни политики, които да отговорят на индивидуалните нужди на младите хора.За нас приоритет е създаване на програма 60/40 за завършващите училище или университет, с която 60 000 младежи да започнат работа, а държавата да поеме 60 процента от осигурителния им доход за 1 г., както и да идентифицираме и валидираме уменията на 160 000 млади хора, които нито учат, нито работят, за да бъдат включени пълноценно в пазара на труда.

 

Въпрос: За какво ще се борите, ако станете народен представител?

Велмира Вълева: И друг път съм казвала, че личната ми кауза е насочена към повече възможности за младите хора. Целта ми е в родния ми град да има повече работа за младите и алтернативи за свободното време. Като народен представител ще работя за по-добри условия за работа и по-добър живот на младите хора извън столицата, за преодоляване на вътрешната миграция и младежката безработица, както и за насърчаване на раждаемостта и стимули за младите семейства.

 

Въпрос: Защо на 14 ноември сливналии трябва да гласуват с номер 32?

Велмира Вълева:  На 14 ноември трябва да се гласува с номер 32, защото политиците от ГЕРБ са добре познати и приети в Европа. Те успяват да превърнат контактите си в реални политики и никоя друга партия не може да се похвали с това. Показахме, че добрите идеи и правилните решения са по-важни от харизмата и популярността. Затова и на третите избори тази година двете партии нямат алтернатива!

Управлението на ГЕРБ успя да преобрази България по отношение на сигурността, възможностите за развитие и инфраструктурата. 

Друга основна причина да се подкрепи нашата листа е, че през мандата на управление на ГЕРБ, Сливен стана по-добро място за младите хора в града. Общината се развива и придобива европейски вид, с възможности за реализация.

< Назад