02.10.2023

Станислав Дечев: През втория мандат ще направя два пъти повече, защото имам силен екип и конкретни проекти за Хасково

С Божията благословия започна кампанията на кандидата за нов кметски мандат Станислав Дечев и кандидатите за съветници от ГЕРБ в Хасково.

Водосветът за здраве и успехи отслужи отец Никола в храм „Св. Архангел Михаил“. „Ние човеците тук на Земята имаме нужда от управление. А управление без Божията благословия е обречено. Затова днес Вие получихте Божията благословия. Пожелавам на бъдещия кмет на Хасково и на общинските съветници да мислите умно и всичко, което вършите да бъде за благото на всички наши съграждани“, каза в обръщението си отец Никола.

„Преминахме през труден мандат, който още от първата година беше белязан от ковид-кризата. След това дойдоха още тежки моменти- инфлация, икономическа криза, война. И въпреки това успяхме да направим много обекти. Възстановихме ст. „Младост“, изградихме един от най-красивите паркове в България-този над ДНА, изградихме Първия общински плувен комплекс, Хасково се отвори за инвеститори – модерни търговски паркове на бул. „Раковски“ и най-новия парк-мол на пътя за Димитровград, множество са и другите инвеститори, дошли тук през последните четири години. Изградихме десетки километри водопроводи в града, направихме нови детски площадки, междублокови пространства и игрища за спорт“, каза кметът и кандидат за втори мандат Станислав Дечев. „Сега, тръгвайки към новия мандат, имам амбиция да направя два пъти повече от това, което направих до сега. Имам увереност, сила и идеи, не само аз, а и екипа, който работи с мен. Това е възможно. Защото във времето, когато не можеше да се работи физически на терен, ние проектирахме, спечелихме проекти и сега всичко е пред нас“, подчерта Станислав Дечев. „Най-важното е, че всеки обект, който изградихме – вече има план за надграждане. Пример е Закритият плувен комплекс. Там сега започваме изграждането на спортните площадки за тенис, футбол, баскетбол. Така е и с Кенана. Възстановихме алеята, сега започваме работа по проектите за промяна на Зоологическата градина в съвременен Зоопарк, имаме проекти за възстановяване на Езерото и Розариума. Обновихме общежитието до ОУ „Л. Каравелов“, сега проектираме ремонт на още две общежития за ученици. Чака ни много работа, но ние знаем и можем да я свършим, за Хасково. Към този мандат общината е стабилна финансово, вече няма кредити, а има проекти. Затова съм уверен, че през втория мандат ще направя два пъти повече от това, което успях през първия“.

Запитан за работата си в администрацията, кметът Дечев отговори: „В администрацията на Община Хасково работя с експерти, отдадени на нашия град. Тези хора в конкуренция с най-големите общини успя да спечели много добри и важни за нас проекти. На мен ми трябват точно такива хора. Защото администрацията, кметът, общинските съветници създаваме условията за развитие на икономиката, на спорта, на културата, а двигателите са самите граждани- бизнесът, треньорите, културните дейци и т.н.. Те са инициаторите и моторите, които задвижват тези процеси в града. И тази моя философия успя, защото ст. „Младост“ е пълен с деца, защото Закритият плувен басейн е пълен,  навсякъде, където общината е дала добри условия, хората създават продукт за всички“, категоричен е Станислав Дечев.

Областният координатор на ГЕРБ Делян Добрев заяви, че мандатът на Станислав Дечев е най-успешният кметски мандат от началото на демокрацията до сега. „Само за четири години той направи повече, отколкото други кметове за няколко мандата. Радвам се, че Станислав Дечев има амбицията в следващия мандат да направи два пъти повече отколкото в първия. Всички в централното ръководство на ГЕРБ смятаме, че Дечев е един от най-успешните кметове в България. Надявам се хората да го подкрепят и да спечелим още на първи тур и да имаме по-голям брой общински съветници от сега“, съобщи Делян Добрев.

 

< Назад