12.10.2023

Станислав Дечев: Летище Узунджово остава летище, чакаме сертификат

Летище Узунджово остава летище. Това съобщи днес кандидатът за нов кметски мандат Станислав Дечев. Община Хасково вече е подала документи за сертифициране, уточни той. Още със стартирането на тази  процедура голям европейски авиооператор е проявил интерес към терена. Идеята е да изгради ремонтна база за самолети и център за обучение на пилоти. Пистата на летището е в добро състояние и със сравнително малка инвестиция може бързо да бъде пригодена за приемане на самолети, уточни Станислав Дечев. Отделно от това, вече са водени и разговори за включване на жп линията в летището, което би го превърнало в международен терминал за товари, съобщи още кандидатът за втори мандат Станислав Дечев.

Той уточни, че теренът е достатъчно голям, за да съчетава на едно място летище, индустриален парк и  автописта, за чийто проект вече има решение на Общински съвет- Хасково.

„Подобен проект ще направи Хасково притегателен  център за инвеститори не само от България“, категоричен е Дечев.

Днес той представи Управленската си програма за следващите 4 години, която включва 7 основни политики в направленията: Деца, младежи и семейства, Здравеопазване, Грижа към уязвимите групи и възрастните хора, Спорт- активен и здравословен начин на живот, Транспорт и управление на трафика и Благоустрояване.

Тези политики включват над 77 дейности, проекти и обекти, част от които община Хасково вече е проектирала или започнала да реализира през тази година.  

Програмата е амбициозна, но изпълнима, категоричен е Станислав Дечев. В нея е заложено изграждане на Многофункционална зала за спорт и култура, основен ремонт на спортна площадка „Спартак“. Целта е спортът отново да се завърне на „Спартак“, ще се монтират седалки и навес за публиката. Планирани за изграждане са и три нови футболни игрища в кв. Болярово, като част от съвместен проект с АПИ, по който държавата ще изгради околовръстен път свързващ пътят за Минерални бани с кръговото на изхода на Хасково в посока Кърджали, а Община Хасково ще инвестира в спортни терени и благоустрояване на квартала.

Сред приоритетите на Станислав Дечев са и продължаване на програмата за подмяна на водопроводи и асфалтиране, за да се реши проблемът с честите аварии, за които държавата години наред не отделя пари за воден цикъл на Хасково.

За хората от трите големи квартала на Хасково- „Бадема“, „Орфей“ и „Любен Каравелов“ е предвиден мащабен проект, който включва изграждането на модерни паркове със зелени зони и облагородяване на междублоковите пространства.

Обновяването на любимия на всички парк Кенана продължава поетапно. Станислав Дечев съобщи, че следващият етап е ремонт на езерото и Розариума, обновяване на Зоопарка и изграждане на голям детски увеселителен парк от последно поколение.

 

 

< Назад