19.06.2023

С подкрепата на евродепутата Емил Радев Библиотеката в Силистра организира конкурс за детска рисунка

Регионалната библиотека „Партений Павлович” в град Силистра организира конкурс за детска рисунка на тема: „Приказки с поуки – п(р)очит на доброто”. Инициативата се провежда с подкрепата на Емил Радев, евродепутат и посланик на библиотеките в Европейския парламент.

В конкурса могат да участват ученици от I до IV клас – възпитаници на училищата, читалищата, клубовете, школите в община Силистра. Те трябва да представят своите оригинални рисунки върху картон с размер А3, като няма ограничения за живописните техники, които ще използват.

Участниците в конкурса могат да предават творбите си в отдел „Изкуство” на Регионалната библиотека „Партений Павлович” (гр. Силистра, ул. „Симеон Велики” 44) до 31 август 2023 г. Специално жури ще оцени творбите и ще определи победителите в две възрастови групи: I – II клас и III – IV клас. Авторите на отличените рисунки ще получат грамоти и предметни награди, осигурени със съдействието на евродепутата от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев. Датата и часът за обявяване на победителите ще бъдат уточнени допълнително, а информация за това ще бъде публикувана на сайта на библиотеката.

„Лятната ваканция е чудесна възможност учениците да играят и да се забавляват, но и да отделят време за хубави книги. Конкурсът цели да провокира децата да преоткрият добродетелите в поучителните приказни истории и да ги покажат чрез рисунките си. Надявам се обаче, че учениците ще срещат добрите примери не само в книгите, но и в света, който ни заобикаля, а чрез творбите и делата си ще бъдат своеобразни посланици на доброто”, коментира Емил Радев, който за пореден път подкрепя библиотечни инициативи за насърчаване на интереса към четенето и креативността на младите хора.

< Назад