07.03.2021

Росен Желязков в Петрич: ГЕРБ продължава инвестициите в образованието

Основен ангажимент на ГЕРБ е създаване на необходимата инфраструктура за устойчиво развитие- от образователна през социална, инженерна, пътна. Инвестирането в образованието е онова, което ще даде добавена стойност, защото индустриалните паркове търсят работна сила, образована работна ръка. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ за Благоевградска област Росен Желязков на среща в Петрич с общинското ръководство и предизборния щаб.

В срещата участваха областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат Андрей Новаков, областният секретар Даниела Савеклиева, кандидатите за народни представители от Петрич Георги Динев и Димитър Чолев.

„Има една мантра, че чуждите инвестиции ни заобикалят, но това не е така. Инвеститорите вече търсят образована работна сила, затова усилията са ни насочени при следващ мандат да продължим да инвестираме в образованието като гарантираме 5 % от БВП за образование”, уточни Росен Желязков.  

Той подчерта, че партията започва предизборната кампания уверено след успешен мандат и изпълнени обещания. „Програмата ни за следващия мандат е с реалистични цели и изпълними проекти, поемаме ангажименти в конкретика”, уточни първият в листата на ГЕРБ.

Според Росен Желязков всичките опоненти на партията ще бъдат обединени около желанието ГЕРБ да не продължи да управлява. „След близо 11 г. в изпълнителната власт и многобройни изборни победи ще можем да се преборим за доверието на избирателя с много ясни ангажименти, които поемаме, с ясно съзнание, че сме допуснали грешки, които поправяме. Затова сме уверени в победата”, заяви още Росен Желязков.

 

 

 

 

< Назад