03.04.2020

Народният представител Ася Пеева дари средства на УМБАЛ-Поморие

Народният представител от ГЕРБ Ася Пеева дари лични средства на УМБАЛ-Поморие. Те са постъпили по сметката на здравното заведение и ще бъдат използвани по преценка на ръководството му.

„Преди броени дни от УМБАЛ-Поморие се обърнаха с призив към широката общественост за  събиране на средства за закупуване на допълнителна апаратура. За по-малко от ден по сметката на болницата постъпиха над 17 000 лв. Болницата винаги е имала подкрепата ми не само като депутат, но и преди всичко като жител на Поморие. Информираха ме за нуждата от допълнителен ресурс за пациентска апаратура – инфузионни помпи, пациентски монитори, дефибрилатор,  УЗ – инхалатор, спирометър и пулс оксиметър.“, коментира Ася Пеева.

Болницата в морския град е изправена пред предизвикателствата на епидемиологичната обстановка. Сред мерките за борба с COVID-19 са създаване на условия за увеличаване на броя на леглата за допълнителен прием на пациенти, нуждаещи се от медицинско наблюдение и лечение.

В началото на седмицата групата народни представители от ГЕРБ от област Бургас дариха апарати за пречистване на въздуха на УМБАЛ-Бургас. В тази връзка Ася Пеева е провела и разговор с  д-р Женя Караилиева, директор на болницата в Поморие. „От поморийското здравно заведение обмислят закупуване на подобни пречистватели и вече направиха контакт с фирмата-производител, с която колегата ми Димитър Бойчев комуникира по-рано“, заяви Пеева.

 

< Назад