08.06.2024

ГЕРБ-София: Терзиев призна публично, че е дал на кмета на „Слатина“ да печата изборните книжа!

След един ден в размисъл г-н Терзиев призна публично, че дал е на кмета на „Слатина“ от ПП-ДБ да печата изборните книжа в София.  И нито го е срам, нито се извинява.

Това написа в своя Фейсбук профил председателят на групата общински съветници от ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет Антон Хекимян по повод манипулативно написаната информация в профила на кмета на София Васил Терзиев за изборните книжа.

„Фирмата на ПП-ДБ кмета г-н Георги Илиев е получил двата договора, защото… е „успешен кмет“. Това ни обяснява в пространно изявление г-н Терзиев от ФБ-страницата си. Явно това е разбирането на „Промяната“ – награждаваме „нашите“, защото „сме от добрите“ с директни плащания от парите на софиянци.“, пише още съветникът.

Хекимян споделя, че понеже пиарите на г-н Терзиев са чули, че нападението е най-добрата защита са решили да сравнят договорите за отпечатване на изборни книжа сега, с тези за местните избори. Пропуснали са няколко дребни факта обаче:

Първо, на местни избори в София се провеждат 4 вида избори на първи тур и 3 вида избори на втори тур – това са избори за кмет на общината, за кметове на райони, за кметове на кметства и общински съветници.

Второ, на местни избори общините отпечатват ВСИЧКИ видове изборни книжа, освен тези, които се печатат в БНБ. А на парламентарни – областните управи по закон печатат по-голяма част от книжата.

„Нито изборите, нито обемите са сравними, но г-н Терзиев и неговите съветници удобно пропускат фактите. Както опитват да пропуснат факта, че в момента са възложили директно на кмета на район „Слатина“ от ПП-ДБ да отпечатва изборни книжа. А това е явен конфликт на интереси, семейни и партийни обвързаности.“, категоричен е Хекимян, който призовава Терзиев  поне да се извини, друго видяхме, че не можете да прави.

< Назад