13.09.2023

ГЕРБ се регистрира в ЦИК за изборите на 29 октомври

Политическа партия ГЕРБ внесе документи за участие в предстоящите местни избори на 29 октомври в Централната избирателна комисия. Административният секретар на партията Цветомир Паунов отчете, че са събрани общо 32 000 подписа за регистрация, като в ЦИК са внесени 9999 подписа. "До 18-ти септември е срокът за регистрация и в общинските избирателни комисии- ще имаме места, където ще участваме самостоятелно, както и в местни коалиции. Даваме възможност на общинските ни структури да намерят най-добрия вариант за участие", заяви Паунов.
По думите му процесът по утвърждаване на кандидатите за кметове на общини, кметства и общински съветници е приключил, а партийните структури вече работят по организиране на предизборната кампания. Административният секретар на ГЕРБ добави, че имената на кандидатите ще бъдат обявени след документалната регистрация на партии и коалиции, чийто срок е до 18-ти септември.

Народният представител и председател на МГЕРБ Георг Георгиев бе категоричен, че предстоят вероятно едни от най-важните избори за държавата, затова те трябва да бъдат професионално и експертно обезпечени, като обществото ни изисква да бъдат въоръжени и с морално-етични кандидати, които да говорят за съвремие, модерност, бъдеще. "За съжаление Промяната, която ни се предалага е във възстановяването на един демонтиран комунистически модел. Виждаме хора, които излизат от сенките на миналото и които се опитват да ни говорят какво ние не сме свършили", каза Георгиев. Той подчерта, че трябва да се направи разумен избор в посока евроатлантическата ориентация на България, а не да се позволява регрес в местната власт, както се случи в София при изминали правителства, когато беше спряно изграждането на метрото, Околовръстният път и скоростните тангенти.

Тръгваме с амбицията за победа на предстоящите избори, с вярата, че само така може да се предотврати това, което се случи на национално ниво през последните 2 години, за да не се случи същото и на местно ниво през следващите 4 години. Това каза народният представител от ГЕРБ Тома Биков.
Според него въпреки дългата политическа криза, общините успяха да удържат положението, затова оттук-нататък държавата и общините с общи усилия трябва да създадат стабилност, за каквато ГЕРБ се бори във всяка една кампания. Против сме българските общини да се превърнат в обект на експерименти на случайно попаднали в политиката хора, категоричен беше Биков.

< Назад