25.09.2023

ГЕРБ-СДС регистрира кандидата си за кмет и листата с общински съветници на София

Коалицията ГЕРБ-СДС внесе документите в ОИК листата си с кандидата за кмет и общински съветници на София. Номинацията на партията за кмет на столицата е Антон Хекимян.

Обичам София! От 20 години живея тук.

Основната ми мотивация е да направя най-доброто за гражданите. Това заяви Антон Хекимян при регистрацията на листата на ГЕРБ-СДС в Общинската избирателна комисия. Той сподели, че през цялото време в кариерата си на журналист е критикувал и осъждал нередности и действия, които са се случвали в Столична община и е имал лично отношение по всеки един казус. Всяка сутрин сме показвали сигнали, които са свързани със София, допълни още Хекимян. "Когато стоиш пред камера, няма какво да криеш. Аз съм се съобразявал с всичко, което трябва да запази доброто ми име като журналист", каза той.

Кандидатът на ГЕРБ-СДС за кмет на София сподели визията си за развитие на столицата, така че да бъде още по-модерен и зелен град, отворен към инвестиции. Слагам като акцент образованието, защото то ще донесе потенциал и кадри на града, и ще го развие, посочи Хекимян и добави, че няма да забрави големите инфраструктурни проекти, които трябва да бъдат довършени, за да може София да се превърне в столица, доказваща първенството си в европейската класация.

"Получил съм уверението, че ще мога самостоятелно да вземам решенията си, обсъдили сме екип, стратегия, хора, с които ще работим заедно София да изглежда още по-добре", категоричен бе Хекимян и даде заявка, че в предизборната кампания ще бъде себе се и близо до хората. Той обясни, че решението, което е взел не е било никак лесно. "Получавайки предложението за това да бъдат кандидат на ГЕРБ за кмет на София си дадох сметка, че искам да работя за обществото, през целия си професионален път съм го правил и смятам, че мога да продължа да го правя, но този път от другата страна", подчерта той.

По думите на заместник-председателя на партията Томислав Дончев използваното време, дадено по закон, е било с цел да се конструира най-добрият състав на листа и  най-добрият възможен кандидат за кмет. По този начин се дава шанс на гражданите да бъдат представени, а не се действа от гледна точка на конюнктурата на партийния интерес.

"Ние сме тук, за да регистрираме победата, която ще постигнем в София", коментира Георги Георгиев. Той посочи, че в листата на ГЕРБ за предстоящите избори има изключителни попадения. "Регистрираме не кандидат, а победата си. Интриги при нас няма, стратегията е ясна, екипът е железен", категоричен бе Георгиев.

Пълният списък с имената на регистрираната листа с кандидат за кмет и общински съветници за София на ГЕРБ-СДС:

 1. Антон Хекимян
 2. Адв. Георги Георгиев
 3. Любомир Минчев
 4. Мирослав Боршош
 5. Татяна Георгиева
 6. Димитър Вучев
 7. Д-р Ваня Тагарева
 8. Д-р Антон Койчев
 9. Екатерина Йорданова
 10. Драгомир Младенов
 11. Лорита Радева
 12. Анна Стойкова
 13. Диян Стаматов
 14. Прошко Прошков
 15. Румен Александров
 16. Стефан Марков
 17. Йордан Тодоров
 18. Михаела Иванова
 19. Стойка Кръстева
 20. Борислав Куртев
 21. Миглена Горанова
 22. Михаела Методиева
 23. Ирина Йорданова-Колева
 24. Анатоли Илиев
 25. Пламен Църноречки
 26. Владимир Данаилов
 27. Симеон Колев
 28. Радослав Ангелов
 29. Румен Стоилов
 30. Милена Янкулова
 31. Пламен Николов
 32. Д-р Борислав Бориславов
 33. Борислав Борисов
 34. Биляна Бекова
 35. Георги Захариев
 36. Мария Попова-Христова
 37. Николай Димитров
 38. Ваня Деянова
 39. Валентина Христова
 40. Христо Василев
 41. Полина Петрова
 42. Боян Стефанов
 43. Силвия Селимова
 44. Николай Цветков
 45. Павел Савов
 46. Анжела Христова
 47. Борислав Беловски
 48. Таня Сотирова
 49. Стефан Маджаров
 50. Ивайло Колегов
 51. Анна Манчева-Димова
 52. Николай Герчев
 53. Атанас Мишев
 54. Диана Цекова
 55. Кристина Иванова
 56. Ваня Добренова
 57. Димитър Хаджикотев
 58. Даниел Костов
 59. Радост Маринкова
 60. Златко Златков
 61. Йордан Йорданов

< Назад