01.02.2021

ГЕРБ почете паметта на жертвите на комунистическия режим

Представители на ПП ГЕРБ почетоха днес паметта на жертвите на комунистическия режим. На възпоменанието пред Мемориала на жертвите на комунизма до НДК присъстваха председателят на МГЕРБ и зам.-министър на външните работи Георг Георгиев, депутатите Димитър Главчев, Десислава Атанасова, Христо Гаджев, Евгения Алексиева, Борислав Борисов и Лиляна Друмева, областният координатор на ГЕРБ-София и кмет на район "Сердика" инж. Тодор Кръстев, както и още младежи от софийската организация на партията. Всички те положиха цветя пред Мемориала и се поклониха пред паметта на жертвите на комунизма. През 2011 година правителството на Бойко Борисов определи 1 февруари като Ден за признателност и почит към жертвите на комунистическия режим

"Трябва да помним грешките от миналото. Само така няма да ги допуснем отново. За съжаление, и сега наблюдаваме опити от наследниците на комунистите за възстановяване на някои практики от онези времена в днешната политика. Комунистическият режим си е служил много умело с лъжата и манипулацията. Прийом, който наблюдаваме и днес. Изкривява се действителността до неузнаваемост и така се влияе върху мнението на хората. Много дълго комунистите са си служили именно с това. Неслучайно са били и запушвани всички канали, по които хората са могли да получат информация за цивилизования западен свят", коментира след събитието Георг Георгиев.

"Хиляди българи загинаха, борейки се срещу престъпния комунистически режим. Примерът им трябва да ни дава сили и всеки ден да бъдем достойни техни наследници", заяви народният представител от ГЕРБ Лиляна Друмева, която е и председател на Съюза на репресираните от комунизма „Памет“.

< Назад