08.07.2021

ГЕРБ: Кметът на с. Бата е задържан без обвинения, къде е шефът на полицията за отговори?

„Хората от село Бата са изключително доволни от своя кмет, те са тук да го подкрепят. Тук не са само симпатизанти от ГЕРБ. Тук са и семейството на кмета Георги Георгиев, които нямат никаква информация. Имаме много въпроси към шефа на полицията в Поморие- повдигнато ли е обвинение, какви доказателства има, има ли прокурорско разпореждане за задържането. Това полицейско задържане се превръща в полицейщина. Викани са и служители на община Поморие по казуса, държани са часове наред. Това заяви категорично кметът на община Поморие Иван Алексиев. Той заедно с областният лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев, кандидати за народни представители от коалиция ГЕРБ-СДС, като и жителите на поморийското село Бата в момента се намират пред РПУ-Поморие на мълчалив протест. Те са се събрали, за да изразят подкрепата си и гражданската си позиция в защита на задържания без обвинения кмет на селото Георги Георгиев. Водачът на листата на ГЕРБ-СДС Любен Дилов също се намира пред полицейското управление заедно с кмета на община Поморие Иван Алексиев и граждани.

„Нямаме информация, помолихме да слезе шефът на Районното управление, за да каже какво се случва. По наша информация се работи по доноси, това ни навежда на мисълта за връщане на едни други времена. Няма обвинения към кмета на село Бата. Някой явно се надява тези действия да се отразят на изборния ден, на мен ми прилича на 1944 година. Вихри се беззаконие в държавата, пример за това е случая от вчера с кметицата на село Лозарево в Сунгурларе“, заяви Димитър Бойчев.

Водачът на листата Любен Дилов коментира, че полицаите не дават никаквo обяснение, дори на роднините на кмета. „Става дума за собственик на заложна къща, а за кмет пети мандат, възрастен и уважаван човек. След два дни изборите ще свършат, как хората ще се гледат в очите. Задържат се хора по анонимни доноси!“, категоричен е Дилов.

Председателят на Общинският съвет – Поморие и общински координатор Адам Адамов сподели, че кметът Георги Георгиев е отдаден на селото човек, който се грижи за селото и в него са реализирани редица проекти.

Без отговор до момента остава  въпросът защо Георги Георгиев е задържан.

< Назад