22.06.2023

Борисов: Илиана Иванова е номинацията на ГЕРБ за европейски комисар

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов обяви кандидатурата на партията за европейски комисар. Това е Илиана Иванова. Тя е познато лице в Брюксел и е много голям експерт. “Еврокомисарят трябва да е на партията победител- ГЕРБ е първа политическа сила на изборите. Имахме и други достойни кандидатури, но партията се спря на тази. Европейската комисия ще прецени кой да е българският еврокомисар, но нашият кандидат е по- добър.”, коментира Борисов.

“ПП-ДБ избират министрите и зам. министрите, не коментират имена с ГЕРБ. След осем месеца ще е обратното”, посочи председателят на ГЕРБ. Той заяви, че в 49-ото НС една парламентарна комисия ще е на ПП-ДБ, а останалите ще бъдат разпределени между другите партии.

По повод случващото се около Иван Гешев последните няколко седмици, Бойко Борисов коментира, че който иска да прави политическа партия се захваща с него. ,,Случилото се в последните няколко седмици Гешев го направи, за да постави основата на политическа партия, нарушавайки служебните си ангажименти. Той не спомена нито веднъж ДПС, БСП, ИТН, за да покаже на коя част на политическата сцена ще застане. Видно е, че Гешев тръгна да си прави партия, нападайки мен и Кирил Петков, за да дискредитира тези имена, за да не му пречат на политическия проект”, обясни още Борисов.

 

< Назад