22.03.2023

Бойко Борисов в Кърджали: Без ГЕРБ правителство не може да има в следващия парламент

В доклада на Държавния департамент на САЩ пише за зависимостта на медиите от икономически и политически групи. Това каза по време на посещението си в Кърджали лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. „Нас 2 години ни няма, кои са тези политически и икономически групи, които ви натискаха? Защо не кажете? Спомням си, че Рашков заплаши журналистката Биляна Гавазова и тя излетя. Спомням си как не можехте да зададете един въпрос-истина ли е или не е и това ли са лицата на снимките или не са. Мен сте ме питали по милион и половина пъти едно и също нещо, на тях до ден днешен не смеете да им зададете въпрос, страх ви е. Затова ви пише в доклада. Не изпитвам вътрешно удовлетворение, че България е изтипосана по такъв начин в доклада. Докладът опроверга и лъжите на Асен Василев, че някой от Щатите ни плашел. В него се казва, че те са извършвали престъпления по служба и прекомерна употреба с власт- има поне 4 члена в Наказателния закон“ добави Борисов.
Той попита какво се е случило с обществените медии, с Дарик, за да се стигне дотам Христо Иванов да иска да се сваля предаване и те да го свалят. „Представяте ли си аз да съм направил такова нещо? Това са демократите. И тишина, бързо, бързо замитат под килима. А как се финансират?! Водачът на листата на ПП и ДП се финансира през Нексо със стотици хиляди. И пак мълчание. Кой ви уплаши така българските медии? Кой е новият Пеевски? Май има други олигарси вече, които ви дърпат конците и то далеч по-лошо“, каза още лидерът на ГЕРБ/
Той добави, че без ГЕРБ правителство не може да има в следващия парламент. „В обратния случай кой ще ни накара нас да им приемаме бюджета? Отсега казвам-около 100 пъти ще го върна, докато не видя пари в бюджета за обещаното от Асен Василев надземно метро между Казанлък и Стара Загора, 5 моста над Дунав, 3 моста и 4 магистрали. А към техните обещания ще прибавя и околовръстното на София, на Пловдив, на Хасково, Пазарджик и Кърджали. Питам ги защо си лъжат избирателите? Как ще си направят кворум?, попита Бойко Борисов.
Според него се говорят безумия и само хора, които нямат никакво реално отношение към управление на държавата, могат да ги казват. „360 дни са управлявали Кирил, Асен, Рашков и компания и не се научиха как функционира държавата. Те казват, че ще направят правителство на малцинството. В Народното събрание те ще са в пълна изолация- не могат с Възраждане, с ДПС, с никой. Ние можем с всички, това е разликата. И с цялата си самоувереност Петков и Атанасов казват, че ще правят правителство на малцинството и другите да ги подкрепят. Това е самоубийствен акт за тях“, уточни още той.
Борисов припомни, че от Освобождението не е била правена църква и манастир в Кърджали. „Направихме училища, гимназии, Перперикон. Това е общ резултат заради диалог с местната власт, никога не съм делил общините. Той бе категоричен, че е нужен а разум и стабилна коалиция между евроатлантически партии, която да управлява с мнозинство в парламента, а  всичко останало са лъжи и утопия.
Водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Кърджали Цвета Караянчева заяви, че страната върви стремително надолу, а последните две години управлението е пълна разруха. Получихме двуцифрена инфлация, пробит бюджет, високи, галопиращи цени, спрени инфраструктурни проекти, 10 пъти по-висока цена на тока" уточни тя. "Полицейският ботуш на Рашков бе използван за репресии и разправия с опонента“, добави Цвета Караянчева. Според нея околовръстното на Кърджали не е готово, а ОВОС-а изтича скоро.
Според нея хората искат политика в полза за регионите. „ПП и ДБ искат избори 2 в 1 наесен", каза още тя.
 Според Тома Биков през последните 3 г, много хора, част от тях откровени мошеници са употребили темата с за корупцията и съдебната реформа, за да си изперат мръсните биографии. Той допълни, че
арестите на Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова били само връхна точка на дълъг процес, започнал лятото на 2020 г. със замеряне на институциите с яйца, със заливане на полицаи със запалителни течности, с агитки които са искали да влязат в НС и лидери на "Промяната", които от сутрин до вечер са обяснявали как ГЕРБ трябва да бъде унищожена.

< Назад