11.09.2022

Бойко Борисов в Хасково: “Промяната“ ги няма от 30 дни и цената на бензина вече пада с по стотинка на ден

“Промяната“ ги няма от 30 дни и цената на бензина вече пада с по стотинка на ден. Това каза по време на посещението си в Хасково председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. Той подчерта, че използват най-добрите фирми за черен и бял ПР, които им пишат опорните точки и те повтарят наизустеното-като машини.
„Изчетох какво е говорил Румен Радев по отношение на кризата и какво е свършило служебното правителство. Четох и какво му отговаря Асен Василев. Асен Василев сам се опроверга в спора с Радев“, подчерта Борисов.
Той добави, че Асен Василев твърди, че която и да е политическа партия, освен ако не открие петролни кладенци, няма да може да свали цената на бензина. „Ето ги цифрите – 30 дни ги няма, по стотинка на ден пада цената на бензина. По стотинка на ден пада, само че тези стотинки в размер на 3 млрд. лева са ги измъкнали от джобчетата на народа. Те обичат да говорят за арести  – това е загубена кауза. Тези разследвания ще ги направят не политиците, а разследващите структури. Ще ги разследват за посредниците, за тези огромни суми – 4 млрд. 760 млн. по сметка на НСИ са заминали за Руската федерация, дали са стигнали там не знам, защото по сметките са отишли в Швейцария“, заяви Бойко Борисов.
„Да, ама без петролен кладенец, служебното правителство спря една част от кражбата, не е нужно да чакаме 2 октомври, за да го правим ние. Със 30% са свалили цената на бензина, къде са другите 70 обаче?!“, попита той.
Председателят на ГЕРБ попита още и с какво „Промяната“ са спомогнали за газовата връзката България-Гърция. Той допълни, че това, че времето не им е стигнало не е така, тъй като са правили политиката на служебното правителство на Радев и Янев.
„На 2-ри октомври ще стане ясно дали хората ще ни гласуват доверие. Но тези от „Промяната“ ще ги гонят да ги бият, ако изкарат още 2 месеца управление. Това ще е краят за държавата.“, каза лидерът на ГЕРБ. Той допълни, че ако от Демократична България са имали елементарен принцип, с БСП не трябва да си говорят.
Борисов уточни, че в сряда ГЕРБ ще представи план за възстановяване, които ще обхване всички секторни политики. Той добави, че следи внимателно ситуацията в Украйна. „Ние сме държава, която носи всички рискове от атомната централа в Запорожието. Всеки ден следя как е ситуацията там и всеки ден по-притеснително ми става. Рискът е огромен, защото пряко ще удари България.  Винаги съм бил дипломатичен, но сега сме категорични, че войната трябва да свърши, лоша е за украинците и руснаците, лоша е и за нас. Незабавно трябва да спре тази кръвопролитна война“, категоричен беше председателят на ГЕРБ.

< Назад