23.03.2023

Бойко Борисов в Благоевград: Три пъти вадихме България от кризите, ще я извадим и сега

Три пъти вадихме България от кризи, ще я извадим и сега, макар че ще бъде много трудно. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред 1500 души членове и симпатизанти в Благоевград.
"Ние не ходим да агитираме, идваме да ви предупредим. Октомври поне 10 млрд. още заем ще се вземе.  Дългове, дългове, дългова спирала. Няма Еврозона по този начин. С тази миграция няма и Шенген. Това ни донесе "промяната". Ужасът за ДБ ще дойде след изборите - как ще управляват с тези леви популисти. ПП не са либерали, а популисти!”, заяви лидерът на ГЕРБ. Според Бойко Борисов. „промяната” превърна България в толкова слаба държава, че другите страни ни се подиграват.
„Дори Република Северна Македония си позволи да заличи българския клуб в Битоля, открит преди година лично от Кирил Петков. Щяха ли да посмеят да го направят, ако България беше стабилна”, коментира Борисов. Той бе категоричен, че АМ „Струма” щеше да е готова, ако ГЕРБ управляваше. „Заради „промяната” няма да има „Струма”. Нека сложат и там билобрди с Киро и Асен, да им гледат физиономиите хората, докато чакат с часове в задръстванията. Мисля, че ще справим, макар и трудно. Трябва колкото може повече хора да убедим. Умни, красиви, знаещи, а две години не направиха План за възстановяване,” заяви  Борисов. Той призова омразата да отстъпи на градивност и съзидание.
„Това е последен шанс да се измъкнем от блатото. Много ще е трудно, но трябва оптимизъм. Преживели сме какво ли не, ще преживеем и ПП-та накрая", добави Борисов.
Областният лидер на ГЕРБ - Благоевград Андрей Новаков, благодари на всички присъстващи, за това, че са дошли, за да засвидетелстват подкрепата си за ГЕРБ и нейния лидер.  „Искам да благодаря на мюсюлманите, които на първия ден от Байрам са с нас и споделят празника си. Залогът е България и това каква ще я оставим на нашите деца. Сега път назад няма. Пред нас е България и от нас зависи да убедим колкото се може повече хора. Направиш ли правилния избор, това ще бъде стабилен и гарантиран успех“, заяви Новаков.
„Трябва да покажем, че имаме воля да спечелим тези избори. Имаме енергията да го направим. С лидер Бойко Борисов, трикратен министър-председател вървим уверено към победата“, коментира водачът на листата на коалиция ГЕРБ-СДС за Благоевградска област Росен Желязков. По думите му след успешните мандати на правителството на ГЕРБ доживяхме времето на инфлация, дефицит, обедняване. „Влязохме в спиралата на избори, в спиралата на науспешните опити, на неумението, което въздигна като девиз парадоксалното „Има как!”. Няма как за пореден път да се доверим на розовите илюзии и фалшивите очаквания. Водачът на „Промяната” казва, че ще с инфлацията, вие вярвате ли, че тези , които създадоха инфлацията, ще се справят с нея”, каза още Росен Желязков.

< Назад