07.09.2022

Бойко Борисов: Страната ни беше за пример в Европа в борбата срещу нелегалния мигрантски натиск

Построихме пътя и Ахелой стана прекрасно курортно градче, спомням си какво беше преди и как хората караха в този трафик. Това каза при посещението си в Ахелой лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
Той подчерта, че скромността вече не е на мода и ГЕРБ може да се гордее с всички реализирани проекти, които са подобрили живота на гражданите. Борисов призова кандидат-депутатите си да припомнят на хората направеното. От двойното увеличение на учителските заплати до хилядите ремонтирани и нови училища и детски градини.
„Направихме обхода на Бургас, сега всички пътуват леко, нашата програма е над 140  страници, а те имат само по две страници опорки", допълни Бойко Борисов.
„Бившият държавен секретар на САЩ Майк Помпео отчете направеното по време на нашето управление-той каза, че  България на Балканите е с най-добре изградена газова инфраструктура, докато предишните управляващи повтарят лъжа след лъжа и една и  съща опорка по няколко пъти", каза още Борисов.
По отношение на наводненията и засегнатите райони Борисов бе категоричен, че трябва да се вземат бързи мерки, за да се преодолеят щетите. „Говорих с кмета на Карлово Емил Кабаиванов, поне два месеца ще им трябват. Техника имаме най-добрата. Първо трябва да се вкара тежката техника. А след това вече може да се вкарат доброволци на смени", добави лидерът на ГЕРБ.
Той каза, че само преди няколко години страната ни е била за пример в Европа с борбата срещу нелегалния мигрантски натиск. „Добър, лош Валери Симеонов, но направихме ограда. Тя не може да ги спре, но е някаква превенция, имахме и добри отношения със съседите си“, допълни още Бойко Борисов.
Председатателят на ГЕРБ коментира и последните социологически проучвания, които показват, че 70% от българите обедняват. „Заместничката на Асен Василев казва, че са нужни 6 милиарда лева, за да се върже бюджета“, подчерта Борисов.

< Назад