30.03.2023

Бойко Борисов: Само преди 2 години „Промяната“ се имаха за месии, които ще спасят България, а реално я пратиха на дъното

Никога не съм се ръководил от социологията, но от друго - да, а именно това, че се събраха 7 партии и 77 организации, за да бият един. Това значи, че и те знаят, че са по-слаби. Това е житейски опит. Само преди 2 години се имаха за месии, които ще спасят България, а реално я пратиха на дъното. Това обяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на закриване на предизборната кампания във Варна.

„Помолих председателя на ЕНП Манфред Вебер, когато отиде в Брюксел и в Германия, да предаде на колегите ни там, че по време на правителството на Кирил Петков и Асен Василев, докато има европейски санкции за Русия, над 5 млрд. са отишли към Путин за агресията в Украйна и сме станали 3 пъти по-зависими от Москва. И това е според официалните данни на НСИ! Асен Василев и неговите хора са обогатили и финансирали войната срещу Украйна. "Дойче веле" казва, че Кирил Петков е спасил Украйна, а в същото време вицепремиерът им Корнелия Нинова се кълне, че един патрон не е изнесен към Киев. Дали има поне в Европа разследващи журналисти, които да установят, как това е възможно“, коментира лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов припомни, че правитеството на ГЕРБ е оставило пари за АМ Хемус. От 1300 години няма път между София и Варна, в момента международен път минава през центъра на Велико Търново. Затова правехме инхаус процедури, разрешени от ЕК, за да наваксаме забавянето. Знаем какво да направим и го можем. Председателят на ГЕРБ посочи, че  правителството на “Промяната” е направило много неща за Путин, и то милиарди. Направиха много за руските газови посредници - нещо, което струваше 100 лева, те го плащаха по 300. И когато лъжеха Запада, че са направили диверсификация, се оказа, че са източвали джобовете на българите през тези посредници - по 1 лев от всеки литър бензин и нафта.

„Най-лесната ми кампания е тази, не агитирам, само казвам всеки, който иска да му крадат парите от горивото и газа, да гласува за ПП и ДБ. Който иска да продължи да се изнася оръжие и да се дават огромни пари на комисионери и посредници – също“, подчерта Борисов.

„Ние сме за мир и незабавно регулиране на този ужасен, кървав конфликт, който се развива в 21 век в Украйна. Категорично обаче сме против вноса от Украйна на пшеница, царевица, слънчоглед, мляко, с което се подбиват нашите цени. Искам да се разграничи твърдата ни подкрепа за битката на Украйна срещу агресора Путин, но контрабанда - не! Хиляди земеделски производители фалират. Същото се отнася и за веригите - не може да се източват парите на българите по този начин с огромни завишения на цените. Това са молбите ми към Европейския парламент и ЕНП, за да знаят за какво се бори ГЕРБ и колко важна е тази партия в България“, заяви председателят на ГЕРБ.
Гласувайте за бъдещето с ГЕРБ, ние вярваме на Борисов, заяви лидерът на ЕНП Манфред Вебер.
Като председател на ЕНП и най-голямата партия в Европа - ЕНП Вебер увери, че България и ГЕРБ имат много приятели извън страната. Той подчерта, че когато ГЕРБ и Борисов са били на власт, България е била стабилна сигурна и е имала положително развитие.  „Правеха се инвестиции в инфраструктура. Откакто не са на власт имаме обратното - нестабилност, инфлация, несигурност. Имаме нужда от ГЕРБ, за да получим всичко добро отново", добави той. Манфред Вебер допълни, че европейските средства не могат да бъдат използвани, те чакат да бъдат дадени на България, но последните 2 г. България е нестабилна и не излъчва правителство, парите седят и чакат. „Само 6 млрд. са от Фонда за борба с последиците от КОВИД,  те трябва да бъдат инвестирани в страната ви", заяви лидерът на ЕНП.

< Назад