20.07.2023

Бойко Борисов: Радев трудно прикрива разочарованието си, че не управлява

Президентът Радев не може да скрие колко е разочарован, че имама правителство. Мисля, че ролята на държавния глава е да обединява, но той трудно прикрива разочарованието си, че не управлява. Хареса му да управлява две години и половина. Това обяви пред журналисти в Народното събрание председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. Той обясни, че над 5 млрд. са изтекли от джоба на всеки българин посока Русия, припомняйки работата на служебните правителства. “Всяко изказване на всеки съдържаше думите: хаос, инфлация, мизерия, нищета”, допълва още Борисов.

“Правителството не е идеално. Знаем какви щети нанася това управление на всяка една от партиите, затова дори механизъм или коалиционно управление не можем да подпишем. Трудно е на всеки от лидерите да удържа партията си, а и предстоящите местни избори създават допълнително напрежение”, коментира още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ направи и коментар относно новото назначение за зам. министър на икономиката Ивайло Шотев, споделяйки, че познава бащата на Шотев, който преди години е бил шеф на комсомола на МВР.  Борисов изрази притеснение, че се правят опити децата на ДС да се инсталират във властта.

На журналистически въпрос, относно реформата в Конституцията, Борисов обяви, че до нова година се очаква да бъде осъществена и да бъде избран нов ВСС.

< Назад