12.09.2022

Бойко Борисов: Промяната са работили, за да ощетяват българския народ, в сряда ще извадим лъжите им за БВП

За 30 дни, откакто "промяната" вече не са в управлението на страната цените на бензина и нафтата спаднаха с 30%. Ако така продължи, значи сме били прави, че се изнасят големи суми, далавери в огромни размери. От "промяната" са работили да ощетяват българския народ, всеки ден са ви бъркали в джоба. Всеки ден по стотинка от джоба на всеки! Това коментира председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в Поморие.
Той допълни, че за разлика от останалите държави, България е производител и е престъпление да се говори за скъп ток. „И това не е небрежност, а е направено с умисъл за определени кръгове“, каза още той.
Бойко Борисов подчерта, че държавата трябва се нормализира. „Цени, инфлация, хаос - навсякъде го има. Виждате какви далавери излизат в МВР, по границата. То е било чудо! Затова сега трябва да се опитаме да нормализираме държавата. Реалният живот всеки ден опровергава тях и потвърждава казаното от нас“, допълни председателят на ГЕРБ.
"В сряда ще извадим лъжите им за брутния вътрешен продукт. Всичко лети надолу при тях! Нагоре вървят само инфлацията и задлъжнялостта. По време на конгреса на ХДС в Германия ни похвалиха, че сме били отличниците на Европа с най-нисък външен дълг, а сега дългът расте стремглаво нагоре“,  каза още Бойко Борисов.
По отношение на предстоящия вот Борисов бе категоричен, че всичко зависи от това дали президентът Румен Радев ще направи, така че да бъде честен. „Има такава предпоставка, надявам се служебното правителство да се справи“, добави той.
В Поморие лидерът на ГЕРБ се срещна с група деца от най-засегнатите райони в Украйна, който са на детски лагер в града с помощта на ПП ГЕРБ.
Борисов разговаря и с представители на украинската общност в района и се обяви за по-бърз край на войната в Украйна.
„Агресията на Русия трябва да прекъсне незабавно. Затова сме и толкова твърди в подкрепата към Украйна", заяви той.

< Назад