05.10.2023

Бойко Борисов: Няма да мине вотът на недоверие, който възнамеряват да внесат заради сектор “Енергетика“

Медия: Снимка: БГНЕС

Вотът на недоверие, който възнамеряват да внесат заради сектор “Енергетика“, няма да мине. Правителството ще бъде подкрепено в зала. ГЕРБ няма да е партията, която ще свали правителството. Това съобщи председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Народното събрание. “Ние не можем и няма да си заравяме главата в пясъка. Заради това съм критичен към някои неща, за да можем да използваме времето да работим още по- добре. Това, което ние сме си поставили като план-график в Народното събрание ще бъде изпълнено, същото изисквам да прави и правителството”, заяви той и добави, че ако работят добре, може да изкарат целия мандат.

Борисов каза, че в момента имаме силно работеща законодателна власт и всичко минава първо през Народно събрание, всичко свързано с енергетиката, всичко свързано с Украйна, в частта правосъдна реформа също. “Видимо има някакво недоверие, все още има блокади, за това днес е много важно да приемем Закона за енергетиката. Аз държа това, което е подписано, да бъде изпълнено”, добави той.

Председателят на ГЕРБ обясни, че има сектори, в които имената на министрите не се знаят. Според него причината е, че те не работят, че нищо не се е случило в цели сектори и като пример даде спорта. “Мога да изброя още 7-8 министерства”, добави Борисов.

„В момента светът много бързо се развива, трябва да има ясен план какво отваряме, затваряме, какви са инвестициите, какво е финансовото положение на държавата, планът за какво ни трябва – да се изхарчат пари за стари плащания в сферата на социалните политика или за нещо, което да отговори на името – растеж, преход, и аз не виждам министрите в много сфери да са моторите на този процес”, заяви Борисов. Председателят на ГЕРБ напомни, че през март месец ще има ротация и ще се направи оценка на работата на министрите заедно с ПП-ДБ и ако има по-добър вариант, ще се отиде на него.  

На въпрос каква е оценката му за финансовия министър, Бойко Борисов припомни, че към момента са приели искането на Асен Василев да се отложи гледането на бюджета за след изборите, но отбеляза, че парите в държавата свършват. “Бюджетът, който ще внесе, ще отговори на този въпрос”, уточни той.

< Назад