29.03.2023

Бойко Борисов: Не могат да разбият отбора ни или да ни разцепят

Не могат да разбият отбора ни или да ни разцепят, защото в партия ГЕРБ не ни свързва властта, а това че сме приятели от 20 години.  През кампанията посетихме всеки град и всяко село. Хората очакват разум от нас и след 2-ри април всички политици трябва да се вразумим. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в Добрич. „Важно е да ни изпратите първи, за да имаме моралното право в преговорите за правителство. Да стане ясно, че хората не искат ГЕРБ да бъде изчегъртан, а искат да не може да се управлява без нас. Направили сме толкова много за държавата ни и няма да позволява да ни чернят разни хора, които умеят да манипулират добре истината“, коментира Борисов.

Той посочи, че данъците не трябва да се пипат и увери бизнеса, че ГЕРБ няма да допуснат да им вземат по 33% от доходите. "Тези, които ви причиниха това, трябва да обяснят защо го направиха. Като казваш: ние даваме, трябва да кажеш откъде взимаш. Докато е войната - от тока, бензина и оръжията. А после? Държавата се е превърнала в компенсиращ механизъм за всичко. Това не може да продължава. Прав е Румен Радев като каза за Иван Костов, че разбойническата приватизация те я направиха, но и Костов е прав, че трябва да се върне 3% дефицит. Да седнем и да видим какво правим", посочи лидерът на ГЕРБ
,,Говорят за привнесена инфлация, а житото, слънчогледът, царевицата от Златна Добруджа, това привнесено ли е или ние си го произвеждаме? Не от незнание Асен Василев спря износа на зърно, защото неговите фирми изнасяха на 800 лева, а другите чакаха по границите на цена по 400 лв. Милион и половина тона зърно ви стои по силозите. Огромна далавера“, обясни председателят на ГЕРБ.
„От 2 г. нашата държава е парализирана от експериментите на "Промяната", които ни обещаваха светло бъдеще, растеж и цъфтеж. Знаете докъде ни докараха - висока инфлация и цени до небето, спрени инфраструктурни проекти. Изхарчиха всички спестявания", посочи водачката на листата за Добрич Деница Сачева. "Твърдят, че са вдигнали доходи и пенсии, но вдигнаха инфлацията и цените. В пенсиите сложиха добавките, които ние започнахме. Благодарение на нашето усилие и личното решение на г-н Борисов бяха отделени за всеки пенсионер. Днес ни упрекват, че само те мислели за другите, но крадат от нашето бъдеще, защото разходите, които направиха, ще трябва да бъдат финансирани или със заеми, или с данъци“, коментира тя.


< Назад