05.04.2023

Бойко Борисов: Моята цел е да се обединяваме в името на държавата, нека загубят партиите, да спечели народа, да спечели държавата

„Единственото, което трябва да излъчи това Народно събрание, е редовно правителство. Нови избори означава същото и риск за парламентарната демокрация. Моята цел е да се обединяваме в името на държавата, нека загубят партиите, да спечели народа, да спечели държавата“. Това обяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг, като уточни, че партията ще изчака ЦИК да обяви официалните резултати от проведените парламентарни избори. Той заяви, че решение на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и на коалиционния партньор СДС, е  да поканят всички, които българският народ е изпратил в Народното събрание. По думите му най-стабилно управление, което ще успокои бизнеса и хората, е коалиция между големите партии.
Председателят на ГЕРБ се обърна към лидерите на партии, като заяви, че по време на кампания се чертаят разделителни линии, но след изборите в демократичния свят, ако не стига на една партия да събере 121, както се видя, че никой не може да ги събере, се правят коалиции. Нашите естествени партньори са партиите, които подкрепят Украйна, влизането ни в Шенген, присъединяване към Еврозоната.
„Когато Радев ни връчи мандата ще поканим всички партии. За политики ще говорим само с тези, които решат да участват в редовно правителство. Българите казаха, че без ГЕРБ не може, но и без ПП И ДБ също не може. Личните ни чувства нямат никакво значение. Обръщаме се към най-голямата, защото това би било най-стабилно, най-европейско, най-атлантическо, най-добре за хората. Нормално и правилно е тези, които са счупили държавата и са я довели до дефицити да участват в решаването на проблема, а не да се скрият и да казват: „на нас са ни важни местните избори“!  Кирил Петков казваше, че ако втората партия не подкрепи първата народът ще я накаже“, коментира Борисов.
Лидерът на ГЕРБ обяви, че ще бъде депутат и ще води лично преговорите, за да знае кой носи отговорност. По думите му на инат няма да се приеме нито бюджет, нито реформи без правителство. При редовно правителство ще се приемат всички реформи.
Бойко Борисов благодари на всички български граждани, които подкрепиха ГЕРБ. За втори пореден път победихме и поотделно и заедно нашите основни опоненти.

< Назад