04.12.2022

Бойко Борисов: Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще се събере, за да реши кой ще е кандидат за премиер

Днес Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще се събере, за да реши кой ще е кандидат за премиер. Това коментира председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща на среща на младежката организация на партията във Враца. Той обясни, че има два варианта за министър - председател. ,,Първият - ГЕРБ си имаме премиер, по-добър от мен няма, колкото и нескромно да звучи. Вторият вариант е да предложим вариант за премиер, който все пак да мине и да има разговор. Да обясни на колегите в Народното събрание, че катастрофата, в която се намираме, ще доведе до непоправими последици”, коментира Борисов. Той бе категоричен, изходът е незабавно правителство. Има вариант да се направи и с първия мандат, и с втория, и третия, само трябва воля и правила. По думите му никой няма да защити България без редовно правителство.

Председателят на ГЕРБ коментира и състоянието на границата ни, като припомни, че по време на неговото управление лидерите на Европа са идвали, за да видят как страната ни се справя с охраната. Накрая завършваха, че България е най-добрата шенгенска граница. Борисов сравни ситуацията със сега и каква е причината за тази негативна промяна: "Две години безвремие, експерименти, тотален удар върху професионализма в МВР, само политически назначения и чистки, довеждат до този резултат". По думите му не трябва да се налагат ответни мерки срещу Нидерландия. "Ние не сме съгласни. Ние трябва по най-бързия начин да направи правителство, за 20-30 дена да гарантираме безопасността на границата и да вървим пакет с другите държави, защото Румъния не ни е виновна. Това, което казва премиерът на Нидерландия е вярно. В момента границата е разграден двор", заяви Борисов.

,,Показателите на България бяха толкова добри, че нас ни приеха в Европейския банков съюз. Сега нашето място вече е заето от Хърватия, Румъния и Гърция. Казвам го с прискърбие, защото преди 2 г. бяхме преди тях”, допълни още лидерът на ГЕРБ.

 

< Назад