02.11.2021

Бойко Борисов: Единствената адекватна мярка е незабавна оставка на Кацаров и Радев

Единствената адекватна мярка е незабавна оставка на Кацаров и Радев. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в Перущица. По думите му само вчера и днес 400 българи си загубиха живота заради надменността, лукавостта, измамността, прерастнали в нерешителност, паника и ужас от страна на Радев и неговата шайка. „Дали има спасение за българите, освен милостта на Господ? Нямаме легла, няма медикаменти, няма план. Закриха НОЩ, изчегъртаха проф. Кантардджиев. Проф. Балтов го свалиха от операция, пациентът му го търси, той изчегъртан. Това причини президентът Радев на българите. Спокойно може да бъде наречен българоубиец“, категоричен бе Бойко Борисов. Според него мерките, които са непопулярни, трябваше да се вземат лятото. „Това сега е непоправимо, защото тези хора не можем да ги върнем. Румен Радев вече не може да бъде никакъв обединител на нацията“, подчета лидерът на ГЕРБ.

„Преди една година беше британският вариант - също толкова тежък. След него дойде бразилският. След това индийският... Те мутират, само че ние се справяхме. Сега, за да могат да откраднат и пари от тестовете, говорят, че ще пуснат другата седмица децата на училище във вторник-сряда. Само че след това са изборите и трябва да ги спрат пак. Защо ги пускате за няколко дни преди изборите?“, попита лидерът на ГЕРБ. Борисов бе категоричен,ч е при 400 умрели от COVID на ден, резултатът от изборите вече няма никакво значение. „Румен Радев не може да бъде обединител на нацията! Виждали ли сте сертификата на Радев. Къде и кога се е ваксинирал? Има ли друг лидер по света, който да не се е ваксинирал?“, изрази възмущението си председателят на ГЕРБ и подчерта, че Радев си отива. Борисов изрази и недоумението си с какво Кацаров държи Радов. „Как може да държи още на поста му този провален човек? Кой лъжете? Излезте като мъже, кажете, че се извинявате и да спасим народа. Умират при нас толкова хора, колкото в 23-милионна Румъния“, възмути се лидерът на ГЕРБ. Той бе категоричен, че накрая ще се стигне до затваряне.

Бойко Борисов обясни, че управляващите тиражират фалшива новина за сваляне на цената на газа, а всъщност става въпрос за по-малко увеличение, спрамо предварително обявеното. „Излъгаха безочливо, че щяло да има 33% намаление на цената на газа. Какво правят всъщност: заявиха предварително увеличение на цената с 40%, но я вдигнаха с по-малко от заявеното и го обявиха за намаление?! Тези хора нямат мярка. Всичките разчети са им до 14-ти. Това е изключително тежка новина за индустрията. Това е не само измама, това е фарс“, подчерта лидерът на ГЕРБ.

„Третата изключително лоша новина днес, е отново свързана с измамници. Двамата бивши министри обясняваха как Спецов събрал с 2 млрд. лева повече. Оказва се, че те подготвят нов половин милиард заем да вземат. Преди това взеха два пъти по половин милиард и веднъж 300 милиона. За месец тези хора направиха 1,8 милиарда нов дълг. А къде са тези събрани в повече пари? Колко са отпуснатите пари за култура, образование, спорт, екология, вътрешни работи, армия или селско стопанство – нула лева. За какво са им тогава близо 2 млрд. лева? Къде са тези пари? Кое е прозрачността? Кой го обясни всичко това? По тяхната логика, с тези темповете на крадене, щом крадат за 1 месец 1,8 милиарда, за 12 месеца това прави 21,5 млрд. лева“, заяви Борисов. Той призова управляващите да покажат прозрачност и да покажат за какво ще бъдат изхарчени тези пари. „Защо теглите заеми, като имате много голяма събираемсот? 1,8 млрд. този месец са похарчени непрозрачно. Нали щяхте да променяте нещата, ако ние сме грешни. Хайде, променете ги!“, заяви председателят на ГЕРБ.

Бойко Борисов изрази и критичното отношение на ГЕРБ към действията на ЦИК по отношение на машините, с които се правят демонстрации за начина на гласуване. „Разпратили от ЦИК машини, за да се показва на хората как да гласуват. На нас ни дали машина, на която има записан до 20-ти нимер. Ние сме 32 номер. Как да обясняваме на нашите хора как да гласуват за нас?“, попита Борисов. Той подчерта, че ГЕРБ не е против машинния вот. „Подкрепяме го, но считаме, че пипате машините и софтуера. Затова искаме да се броят квитанциите. Кое е недемократичното в това? Машината не се пипа, само искаме да ревизираме резултата, както е в едно счетоводство. Виете сега като ранени чакали, защото на предните избори излъгахте. Румен Радев и той на консултациите с партиите каза, че е редно да се преброят разписките след гласуването на машините“, припомни лидерът на ГЕРБ.

 

< Назад