10.10.2023

Антон Хекимян: Годишни инвестиционни програми за кварталите и налагане на стандарти за качество са ключови акценти в управленската ми програма

„В управленската програма за София си поставяме ясни и изпълними цели, с които гарантираме, че работата и развитието на столицата ни няма да спрат и тя ще става по-подреден, по-чист и по-подреден град“. Това заяви кандидатът за кмет на София Антон Хекимян, издигнат от ГЕРБ-СДС по време на представянето на програмата за управление на Столична община. Той заяви, че познава предизвикателствата пред града и добави „винаги съм бил близо до гражданите и техните проблеми, ще продължа да го правя и като кмет, вслушвайки се в столичани и носейки отговорност за работата си, както винаги съм го правил“.
„През последните 2 седмици и след десетките срещи с кандидатите за общински съветници и кметове на райони от ГЕРБ-СДС, смело казвам, че това са най-подготвените хора. Коментирахме всеки детайл и всеки ангажимент в програмата ни, така че да предложим не красиви обещания, а план за работа“, заяви Хекимян.
Той посочи, че лично е настоял изработването и налагането на стандарти за всяко нещо, което се прави в градската среда, да е водещ мотив в работата. „Спазването на стандарт означава и качество на живот, а това е което софиянци очакват от нас и заслужават“. Кандидатът за кмет заяви, че другото голямо очакване на софиянци е за инвестиции в кварталите. „Затова предлагаме годишни инвестиционни програми за работа в кварталите. Те включват ремонт на улици, тротоари, обособяване на места за паркиране, етажни паркинги и поддържани междублокови пространства“. Той постави акцент и върху развитието на метромрежата, което трябва да продължи, както и модернизацията на градския транспорт.
„Завършването на детската поликлиника в район „Възраждане“ и модернизирането на общинските ДКЦ-а, в които да предоставяме качествена доболнична помощ са важните проекти в сектор „Здравеопазване“, каза още кандидатът за кмет на София. Той посочи като приоритет в кметската му работа привличането и задържането на младите таланти на България.
„Пътната безопасност е моя лична кауза. Трябва ефективен контрол и включване на общинските камери към системата за контрол на скоростта на „Пътна полиция“. Настояваме за приемане в най-кратки срокове на законовите промени, които да го позволят. Разбира се, общината ще продължи да инвестира в повдигнати и осветени пешеходни пътеки, както и нов тип защитни бордюри на големите спирки. Убийствата на пътя трябва да спрат! Няма как да бъде толерирано шофирането от пияни и дрогирани хора“, каза Хекимян. Той заяви, че ще работи за улесняване на процедурите за премахване на незаконни обекти, както и за премахване на висящите кабели. Антон Хекимян представи и идеята си за изместване на КАТ „Пътна полиция“ и „Митници – Запад“ към по-удобни терени на околовръстния път, така че да не създават трафик в жилищните квартали.

< Назад