17.05.2018

Зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов и депутатът от ГЕРБ Иван Миховски в село Голям извор: Стига разделение, трябва да сме единни

Най-важното за мен е да не се делим, да бъдем заедно, стига ни вече разделение. Най-важното за България днес е да бъдем единни, да гледаме добрите неща, които правим, да се държим ръка за ръка, защото това ни е бъдещето. Това каза днес зам.-председателя на Народното събрание Емил Христов, който бе в тетевенското село Голям извор по покана на народния представител от ГЕРБ-Троян Иван Миховски и кмета на общината Мадлена Бояджиева. „Днес се запознах с вашия кмет Илиян Маринов и съм впечатлен. Видях какво прави в община Тетевен и общинският кмет. Това са хората, които се грижат за вас, нека си подадем ръка и да забравим кога какво е било, днес трябва да гледаме в бъдещето, честит празник на всички и бъдете здрави”, каза още той в приветствието си към хората, събрали се по повод празника Възнесение Господне – Спасовден, който храмов правник на църквата в Голям извор и се почита с курбан за здраве и благоденствие.

„Пожелавам на всички ви много поводи за радост и усмивки, не сме от хората, които само говорят много, но пък сме от хората, които спазват своите обещания. Днес на този прекрасен празник разговаряхме отново с много хора, някои споделиха и проблеми и ние ще направим каквото можем, за да бъдем полезни. Бъдете здрави!”, поздрави жителите и гостите на Голям извор и народният представител Иван Миховски.

На Спасовден в селото с хората бяха и кметът на Тетевен Мадлена Бояджиева, зам.-кметът Борис Врабевски и председателят на Общинския съвет Мария Стойчева.

Гостите посетиха килийно училище, което се намира в двора на църквата, а днес е музей. В ролята на гид влезе кметът на Голям извор Илиян Маринов, които представи историята на училището и църквата, както и с експонатите, намиращи се в музея.

„Господ здраве да дава на всички вас, на община Тетевен и както ние си казваме - когато сме най-зле, ей така като днес на празника да сме и Бог да е с нас”, поздрави и той гостите и жителите на селото.

< Назад