15.10.2019

Вяра Церовска: Спортът в Перник има своя нов дом

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри обновената волейболна зала в  комплекс „Дружба“ в Перник. На събитието присъства и кандидатът на ГЕРБ  за кмет на община Перник Вяра Церовска, в чийто мандат беше реализиран проекта.

„Спортът в Перник вече има своя нов дом. След толкова много години в залата отново ще има спортен живот. Благодаря на министър Кралев за съдействието и подкрепата през годините, за да играят и тренират днес нашите спортисти в по-добра среда. Залата ще бъде използвана за подготовка от ВК „Миньор“ Перник,  над 180 момичета от клуб по художествена гимнастика „Виктория“ и младите момчета и момичета от СК „Боец“, сподели Вяра Церовска.

„Тази зала е пример как с много малко средства може да се постигне нещо много полезно за града. Надявам се да продължим по същия начин това добро сътрудничество, за да може да се подобри спортната инфраструктура и състезателите в различните видове спорт да могат да се подготвят пълноценно и да защитават честта на България. Вашият град е раждал големи шампиони, от които България има нужда и ние сме длъжни да помагаме“, заяви министър Кралев. Той не скри, че в качеството си на кмет Вяра Церовска непрекъснато се е борила за отпускане на повече средства за спорта в Перник.

След ремонта залата разполага с нова подова настилка, подменени са електрическата инсталация и осветителните тела, инсталирани са предпазни прегради на прозорците и са монтирани волейболна мрежа и кошове за баскетбол. Стойността на проекта е 93 042 лв. с ДДС.

На събитието присъстваха кандидати за общински съветници от политическата сила,  областният управител на Перник Ирена Соколова, бронзовата медалистка от Олимпийските игри в Рио де Жанейро Християна Тодорова, представители на спортните клубове в града.

 

 

 

 

< Назад