19.10.2021

Водачът в листата на ГЕРБ-СДС д-р Красимир Събев: Ако досега не сме доказали, че сме достойни, няма как тепърва да го направим


С вас се познаваме отдавна и ако досега не сме доказали, че сме достойни, няма как тепърва да го направим, заяви водачът в листата на ГЕРБ-СДС д-р Красимир Събев пред жители на смолянското село Търън. Той е анестезиолог в МБАЛ - Смолян, началник е на Отделението за анестезиология и интензивно лечение.
По думите му това явяване на избори е голямо изпитание лично за него.
"На първо място е отговорността пред вас. Утре като дойда, трябва да ви отговоря за всичко, което съм обещал и съм свършил или не съм успял. Другата голяма отговорност е пред Политическа партия ГЕРБ, която ме посочи за водач на листата. Аз вярвам, че хората, които са се докоснали до мен или са ме потърсили по телефона в определени трудни или не чак толкова трудни моменти, са ме преценили като професионалист и като човек", каза д-р Събев.
Водачът на листата изтъкна, че през последните месеци всичко в държавата се е объркало.
"Инфлацията и несигурността се усещат със страшна сила, а в големите градове - и засилващата се престъпност. Нестабилността започна да рефлектира върху всички сфери. Смятам, че вдигнатият юмрук на президента Румен Радев отключи тази вълна на нестабилност - трети избори за една година. Аз не съм устроен войнствено, видно от професията ми. Смятам, че проблеми се решават в диалог, с изслушване, с разбиране. Но ако продължим промяната така, както я карахме досега, тези избори няма да са последните. По природа съм оптимист, но като виждам накъде вървят нещата, ме хваща страх. Въпросът е как ще излезем от всички кризи. Отговорът е - с ГЕРБ, политическата партия, която знае как и го е доказала неведнъж в годините", подчерта д-р Събев.
Той представи листата на ГЕРБ - СДС в Смолян, като подчерта, че тя е променена. "Има повече млади хора. Каквото и да си говорим, младостта е надежда, тя е ентусиазъм и желание за работа, за развитие, а обществената работа е важна - може сто пъти да помогнеш, един път да не можеш и вече на теб гледат с други очи", обобщи медикът.
Според Божидар Шуманов - трети в листата, на всички им е омръзнало цялото политическо шоу.
"Докато ние си играем цяла година на политици, виждате какво се случва на фона на бушуващата пандемия от коронавирус - хлябът скоро ще удари 2 лева за килограм, цените на електричеството и на горивата вървят неумолимо нагоре. Всичко поскъпва с дни, а някои продължават да се правят на интересни. Ако това ще е промяната, която ще продължаваме, аз ще се въздържа", каза Шуманов.
Според него листата на ГЕРБ-СДС е сплав от опитни и доказали се професионалисти като д-р Събев и Недялко Славов с млади и нахъсани хора като него.
"Силно се надявам в наше лице да виждате хора, които заслужават доверие и на 14-ти ноември да ни подкрепите", призова той.

< Назад