16.09.2014

Водачът на листата на ГЕРБ -Русе Пламен Нунев се срещна с екипа на дентална клиника „Дукови“

Той се запозна с модерното оборудване и работещите в едно от най – модерните стоматологични заведения в Русе и региона. „ От началото на политическото ни участие, първо в местната власт, после в държавното управление, прозрачността и откритостта са основни белези на управлението на ГЕРБ. Тази политика ще бъде продължена и развита и в бъдеще. Активното предоставяне на публично значима информация ще стане широк и постоянен процес. Той ще осигури на гражданите и техните организации възможно най-пълна и точна информация за управлението и дейността на държавните органи. Обществото има право да бъде информирано. Това е основа на разбирането ни за политиката на откритост и прозрачност“, каза Пламен Нунев.

Нунев подчерта, че проблемите на здравето на нацията са проблеми на бъдещето и съдбата на държавата. По думите му, осигуряването на по-добра работа и модернизация на здравната система са важен и неотложен приоритет на управлението. „Човешкият капитал, под формата на здраво, добре образовано работещо население, е важна предпоставка за икономически растеж. Подобряването на здравните услуги е стратегическа задача, която трябва да определя логиката на бъдещите реформи в съчетание с организационното, кадрово, финансово и морално стабилизиране на здравната система“, цитира основните аспекти от предизборната програма на ГЕРБ водачът на листата в Русе.

„За да подобрим здравеопазването, не е достатъчно да наливаме повече средства. Необходима е нова система за организация на сектора, която да гарантира, че средствата отиват за наистина необходими болнични и извънболнични процедури; че се инвестира не в поддръжка на неефективни структури, а в нови технологии и квалификация на медицинските кадри, както и в профилактика. Ще следваме препоръките на ЕК и Световната банка, ще вземем най-доброто от европейския опит“, заяви Пламен НуневЗа да се слу. чи това г-н Нунев призова да се гласува с номер 9 в бюлетината на 5 октомври.

 

 

 

< Назад