17.11.2017

Ученици от Правец се срещнаха с председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, депутата от ГЕРБ Десислава Атанасова и евродепутата Ева Майдел в Народното събрание

Ученици от Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици „Алеко Константинов“ от Правец се срещнаха с председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, зам.-председателя на правната комисия в 44-ото НС Десислава Атанасова и евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел в Народното събрание в петък, 17 ноември 2017 г.

„Щастлива съм, че в България има толкова ориентирани и интересуващи се от случващото се в държавата и обществото млади хора. Иницитивата на ПГ на ГЕРБ за  редовни срещи с ученици и студенти от цялата страна, е пример за целенасочена политика за изграждане на активно гражданско съзнание у младите и стимулиране на участието им в демократичния процес,“ заяви българският евродепутат Ева Майдел, по чиято покана учениците посетиха българския парламент.

Цветан Цветанов се срещна с учениците непосредствено след приключване на избора на Цвета Караянчева за нов председател на НС и сподели с тях подробности около процедурата и избора. Учениците проявиха задълбочен интерес към работата в българския и европейския парламент. Десислава Атанасова разказа как преминава един работен ден на народен представител, след което отговори на въпроси на учениците за младежките политики в програмата на правителството.

Мнозинството от присъстващите ученици са участници в инициативата Научи ме да умея на Ева Майдел и Образование България 2030, чиято цел е да мотивира младите да развият своите умения за успешна професионална реализация чрез менторство от утвърдени предприемачи и провеждане на обучителни стажове в бизнес компании.

< Назад