21.11.2019

Ученици от Павликени посетиха народното събрание по покана на Станислава Стоянова

Близо 40 ученици от най-голямото училище в община Павликени СУ „Бачо Киро” имаха възможност да наблюдават на живо дебатите в пленарна зала на Народното събрание и да се запознаят с работата на народните представители. Посещението на младежите в парламента се осъществи по покана на великотърновския народен представител Станислава Стоянова.

Сред групата посетители бяха и възпитаниците на кръжок към Центъра за подкрепа и личностно развитие в Павликени, наречен "Училище за лидери". Чрез опознавателна обиколка в сградата на НС, учениците от Павликени се запознаха с историята на българския парламент и парламентаризъм. По инициатива на Станислава Стоянова учениците се срещнаха и разговаряха с председателя на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, както и с народните представители инж. Клавдия Ганчева, Тома Биков, Радостин Танев, Васил Цветков и Ирена Димова.

Великотърновският народен представител Станислава Стоянова, която е член на Парламентарната комисия по образование и наука, поддържа интензивни контакти с образователните институции в цялата Великотърновска област. Поканата за посетителска група от ученици бе отправена към ръководството на СУ „Бачо Киро” още в края на предходната учебна година, когато гости на Станислава Стоянова в парламента бяха възпитаници на друго голямо училище в Павликени – ПГАТ „Цанко Церковски”.

В организацията и подготовката на посещението участваха и общинският съветник от ОбС Павликени Венцислав Георгиев и Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни в Павликени, в лицето на нейният секретар - Георги Филипов.

 

< Назад