18.08.2018

Туризмът в района бе водеща тема по време на приемната на депутата Иван Миховски в с. Шипково

Туризмът и развитието на Курортен комплекс Шипковски минерални бани бе основната тема на жителите на троянското село Шипково с народния представител Иван Миховски, който е общински ръководител на ГЕРБ – Троян.

Местните още помнят времената, когато селището и минералната вода бяха привлекателно място за отдих на хора от цялата страна. „Тук идваха с различни страдания млади и не толкова млади, за да потърсят и получат облекчение на болежките си. Но това време отмина преди години. Надежда видяхме, когато  Общината получи управлението на курорта. Но днес всички съжаляваме. Защото през последните 20 години тук нищо не е направено, един пирон не е забит“, коментираха шипковенци. По думите им това е и причината днес Шипково да изглежда тъжно място, останали са само красиви спомени за годините, когато през лятото тук е било пълно с хора от цялата страна, когато местните са имали поминък, когато къщите са били пълни с гости, а минералната вода е лекувала различни страдания, имало е и рехабилитационен център с компетентни лекари, помагали на болните.

Днес Шипково и шипковенци търсят път за възраждането на това богоизбрано място, само така ще могат да върнат и младите, да напълнят отново домовете си, да видят и пълни хотелите и почивните станции.

< Назад