27.03.2023

Терзийски и Крумова: Честит Международен ден на театъра и поклон пред таланта на всички, свързани с това изкуство

Христо Терзийски и Михаела Крумова от ГЕРБ - СДС изразиха своето уважение и поздравиха всички артисти и любители на театралното изкуство по повод Международния ден на театъра, който се отбелязва на днешната дата.

“Понякога го приемаме като изкуство за забавление, но театърът е нещо много повече - във времена, в които истината е била преследвана и пропъдена, тя често се е завръщала от сцената”, каза водачът на листата Христо Терзийски. “Честит празник и поклон пред таланта на всички, свързани с това изкуство! И нека да се радваме на още много прекрасни постановки в обновения ни Общински театър в Кюстендил!”, допълни Терзийски.

Михаела Крумова посочи, че трябва да правим всичко по силите си, за да подкрепим изкуството, защото именно то провокира човешкия ум и обединява хората. “Имаме хубав пример за това от края на миналата година. Обновеният дом на театралното изкуство - Драматичният театър в Кюстендил, вече посреща публиката си топъл, чист и модерен. Остава само да пожелая здраве и творчество вдъхновение на всички, за които сцената е живот и призвание!”, поздрави кандидатът за народен представител Михаела Крумова, която е под номер три в листата на коалицията.

< Назад