20.05.2019

Светлана Ангелова: Сред основните цели на българските евродепутати от ГЕРБ е повишаването на доходите на българските граждани

«Сред основните цели на българските евродепутати от ГЕРБ е повишаването на доходите на българските и европейските граждани. На местно ниво това би станало, чрез привличане на нови инвестиции, откриване на нови работни места и повишаване на Брутния вътрешен продукт”, каза днес народният представител Светлана Ангелова, която се срещна с жители на село Острица /Община Две могили/. Там бе е кметът на населеното място Йордан Йорданов.

„И на мен ми се иска подобряването на жизнения стандарт да става по-бързо, но да не забравяме от къде сме тръгнали – от 1 долар за 3000 лева през 1996 г.”, добави тя.

„В този земеделски район всеки жител и всяко семейство са свързани по някакъв начин със земята. Липcата на кaдри в земеделието и недостигът на pаботна pъка в селските райони са голям проблем, затова трябва да привлечем младите хора.  При победа на ГЕРБ в изборите на 26 май българските евродепутати ще могат да  работят за запазване на бюджета от Общата селскостопанска политика, както и за това  в следващия период да има отделни плащания за младите фермери“, коментира още депутатът.

С по - висок бюджет за страната ни през новия програмен период, ще се увеличат средствата за земеделие за България, а малките населени места ще имат над 5 млрд. лв. за развитие на селските райони.

«През този управленски мандат кметът Божидар Борисов и неговият екип с наша помощ и тази на правителството на г-н Бойко Борисов направиха много за превръщането на общината в по – добро място за живеене», добави при разговора с възрастните хора Ангелова.  Тя даде пример с постоянното развитие на патронажната грижа и предоставянето на редица разнообразни услуги за възрастните хора в неравностойно положение.

Народният представител и зам.-председател на социалната комисия изтъкна, че изпълнителната, законодателната и местната власт в лицето на кмета, общинската администрация, общинския съвет, гражданите, работят водени от общата цел – успешното развитие на общината. Тя изрази своята и на българските евродепутати от ГЕРБ подкрепа, като насърчи сътрудничеството, което трябва да продължи и в бъдеще за добруването на хилядите жители на Община Две могили.

По време на срещата Светлана Ангелова пое ангажимент да подпомогне самодейците от местния пенсионерски клуб да участват през есента в шуменски форум на възрастните хора.

< Назад