04.11.2021

Стоян Стоев, ГЕРБ-СДС: Повече от 3 месеца паркингите на АМ „Струма“ стоят затворени заради безхаберието на служебния кабинет

Повече от 3 месеца паркингите на автомагистрала „Струма“ са затворени за всички моторни превозни средства пътуващи от и до границата с Гърция. Те са особено важни за шофьорите на тежкотоварни камиони и автобуси, които по закон трябва да почиват през определено време. Сега те са принудени да спират в аварийната лента на аутобана и така създават опасност от тежки катастрофи. За това алармира Стоян Стоев, кандидат за народен представител от коалиция ГЕРБ – СДС.

Той, заедно с общински съветници от Сандански, бяха при затворените паркинги на разклона за село Дамяница. Няколко минути след като пристигнаха на място, поредният ТИР спря в аварийната лента преди паркинга поради невъзможност да почива другаде. „Преди дни имахме и пореден инцидент с камион, който на няколко километра от ГКПП „Кулата“ самокатастрофира, защото шофьорът бе заспал“, посочи Стоян Стоев и допълни, че само благодарение на късмета, че в този момент не е имало други превозни средства на пътя, инцидентът се е разминал само с материални щети.

През месец септември редица медии алармираха за казуса. Обяснението на Агенция „Пътна инфраструктура“ бе, че договорът с фирмата, която почиства паркинга е изтекъл и спешно ще се търси решение. „Вече сме месец ноември, а паркингите продължават да са затворени. По тези пътища всеки ден пътуват стотици хора от региона и техните деца. Безхаберието на служебния кабинет застрашава живота ни“, каза още Стоян Стоев.

Проблемът ще бъде поставен и на сесия на общинския съвет в Сандански, като съветниците от ГЕРБ ще настояват общината също да отнесе проблема по институционален ред към служебното правителство. „Има теми, които не могат да се обвързват с политически или икономически интереси, а касаят всички ни като общество. Нека не чакаме поредния инцидент, за да осъзнаят управляващите, че проблемът с паркингите на магистралата е такъв“, призова Стоян Стоев.

 

< Назад