30.03.2021

Стефан Апостолов: Реализирането на новата индустриална зона в Симитли ще доведе до развитие на Благоевградска област

Областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат Андрей Новаков, областният секретар на партията Даниела Савеклиева и кандидатът за народен представител от ГЕРБ Стефан Апостолов и Стамен Янев  се срещнаха с представители на бизнеса в Симитли, които развиват своята дейност в Първа индустриална зона на града. Посетиха фирма за отоплителни тела, която е получила данъчни облекчения заради инвестиции, реализира и проект по ОП „Иновации и конкурентноспособност”, с което ще увеличат производствения си капацитет и качеството на продукцията.

По време на срещата стана ясно, че условията, които се предагат в момента са добри затова във функциониращата зона работят повече от 10 фирми, очаква се и още инвеститори да започнат дейност.

Според Стамен Янев важно за развитието на региона ще бъде реализирането на новата индустриална зона на територията на община Симитли. „За нейното изграждане ще може да бъде получена подкрепа по Плана за възстановяване и устойчивост, в помощ на потенциални инвеститори за икономическо и социално възстановяване от кризата, породена от COVID-19 пандемията”, коментира Стамен Янев.

„Вече е в ход изграждането на новата Индустриална зона, като след съгласуване с областния управител на Благоевград и с Агенция по кадастъра ще се апортират 153 дка държавни имоти в капитала на Национална компания „Индустриални зони”. Вече има зявен инвеститорски интерес, така че очакваме да заработят още фирми и да се разкрият близо 2000 работни места”, каза Стефан Апостолов. Според него реализирането на този проект ще доведе до икономическото развитие не само на община Симитли, но и на цялата област.

< Назад