16.09.2020

Станислава Стоянова и Генчо Генчев откриха в Свищов нови спортни площадки

Народният представител от ГЕРБ и член на парламентарната комисия по образование и наука Станислава Стоянова, заедно с кмета на община Свищов Генчо Генчев приветстваха учениците, учителите и родителите в свищовските училища СУ "Димитър Благоев" и СУ "Николай Катранов". Новата учебна година там започна с двойно празнично настроение, тъй като в тях бяха изградени съвременни спортни съоръжения на открито.

Стоянова изрази своята благодарност към учителите за усилията, които положиха през изминалата учебна година и им пожела здраве и сили в благородната мисия да бъдат просветители. Към учениците тя се обърна с пожелание за много успехи в учението и неуморим стремеж към покоряване на нови върхове на знанието.

В приветствието си кметът Генчо Генчев заяви, че образованието ще продължава винаги да бъде основен приоритет в Свищов. Генчев припомни, че подобряването и осъвременяването на образователната среда в крайдунавския град се случва благодарение на доброто взаимодействие с държавата и правителството, като изрази увереност, че модернизацията да продължи и в бъдеще.

По-късно кметът и народният представител прерязаха лентата на новоизграденото многофункционално игрище в СУ "Димитър Благоев". Двамата открита и ново футболно игрище в средно училище "Николай Катранов", като символично разиграха първата топка на него. И двата обекта са изградени със средства по програма "Красива България" и са плод на усилия, положени от администрацията на кмета Генчо Генчев и приоритетното насърчаване на сектора образование от страна на правителството.

< Назад