16.01.2023

Славена Точева, народен представител от ГЕРБ/СДС- Варна: Ако създадем временна комисии за всяка далавера на ПП, ще бъдат повече от постоянните

Ако трябва да създадем временна комисия за всяка една далавера, извършена от представителите на ПП, може би временните комисии в парламента ще бъдат повече от постоянните такива. Това заяви по време на пресконференция  народният представител от ГЕРБ/СДС - Варна Славена Точева.
„В предходната седмица отново се появи темата за цените на горивата, спомняте си, че  кабинетът на Промяната обвини младежите от МГЕРБ  за рекордното им поскъпване при управлението на Кирил Петков и Асен Василев.   Ние само отразихме тогава реалните събития и хаоса в държавата, а вече стана пределно ясно, как са надувани цените от посредниците по веригата“, каза Точева. В отговор на други спекулации от провалили се политици какво е направено от правителството на Борисов за Варна и региона тя посочи част от тях.

„Варна има бул. „Васил Левски“. Това е най-големият инфраструктурен проект, който е изпълнен в нашия град през последните 10 години. Златни пясъци има нова пречиствателна станция, спортни комплекси, обновени пътища, детски градини, читалища, спортни площадки, строителство на нови ясли, 12 сгради и пристройки са заложени в бюджета на МОН в размер на 32 млн. лева, междублокови пространства и финансиране  на проекта „Кайсиева градина“ , който е на втори етап, посочи Точева.
„Бойко Борисов обеща до 2024 година да бъде построена АМ „Хемус“, което беше един от основните приоритети на правителството на ГЕРБ. Това беше първото нещо, което беше спряно от ПП“, каза още тя.
По думите й в област Варна през последните 4 години при управлението на ГЕРБ са инвестирани над 200 млн. лева, като всяка една от 12-те общини в област Варна е получила финансиране по еврофондове и програми, с ПМС на кабинета Борисов -за ремонти на сгради, третокласна и четвъркласна пътна мрежа, за филиали на Спешна помощ и линейки, за реновация на читалища, строителство на детски градини, ясли, на детски и спортни площадки.“Да сте чули или видели нещо да е построено през последните две години не само във Варна, а и в други градове на страната ?“, попита риторично народният представител от ГЕРБ/СДС.

< Назад