18.10.2021

Със заявка за стабилно управление ГЕРБ-СДС откри кампанията в Пловдив

„Откриваме кампанията на ГЕРБ в Пловдив с дълбоко чувство за вяра в мъдростта на българския народ, който показа на всички политици, включително и на нас, че трябва да се променяме с оглед на новите предизвикателства и никога да не стоим на едно място”. Това заяви областният координатор и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ инж. Иван Тотев при официалния старт на кампанията на коалиция ГЕРБ-СДС в града под тепетата. На предизборния пункт на Главната се събраха представителите на кандидатската листа за 47-мо Народно събрание, кметът Здравко Димитров, членове и симпатизанти на партията.

Пред присъстващите Иван Тотев подчерта, че в рамките на една година има два провалени парламента и невъзможност на служебното правителство да се справи с предизвикателствата пред страната. 

„Бихме поели цялата отговорност за съставяне и формиране на правителство в тези тежки предстоящи месеци, защото виждаме че няма политически субект, който да го направи. ГЕРБ е последователен, показа, че може да води страната при кризи", каза още Иван Тотев, който е втори в листата за Пловдив-град.

Той подчерта, че Пловдив е много зависим от индустрията, която е пряко свързана с цената на електроенергията и че през януари ще има увеличение на цената на тока за битовите абонати.

„Надявам се, че българският народ няма да позволи да продължи тази криза. Корабът потъва – никой не носи отговорност. Ние сме единствената партия, която ясно заявява, че имаме намерение да управляваме  и знаем как ”, допълни инж. Тотев.

От своя страна третият в листата за Пловдив-град Радомир Чолаков заяви, че последните месеци  са показали, че има хора, които могат да носят отговорност и такива, които не могат.

"Миналата година Румен Радев с група малки партии поискаха властта, получиха я и не успяха да управляват. Последните 6-7 месеца бяха полезни – видя се, че има хора, които могат да носят отговорност и които не могат да носят отговорност. През всички години ПП ГЕРБ мислеше и се грижеше за гражданите", категоричен бе Радомир Чолаков.

На изборите на 14-ти ноември коалиция ГЕРБ-СДС е с номер 32 в бюлетината.

< Назад